Door gelijkspel laat HS’88 laat weer punten liggen

SCN 1

1 - 1

4e klasse D

14 december 2019 14:30

Zaterdagmiddag moest HS’88 aantreden tegen SCN in Nieuwlande. Het was de 12e speelronde van de competitie.  SCN staat op de 10e plaats en HS’88 op de 5e plaats. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter R. Reinders.

HS’88 was niet in hun sterkste opstelling. Remco Letens ontbrak en Tjerk Kalverboer is vorige week geblesseerd uitgevallen. HS’88 speelde bepaald niet hun beste wedstrijd. Vele spelers haalden niet hun normale niveau. SCN speelde ook zwak en konden ook slecht tot scoren komen. Toch kregen de gastheren de eerste kans in de 14e minuut maar de scoringskans ging naast. In de 20e minuut kreeg HS’88 een vrije trap de voorzet werd door Stephan Kruit naast geschoten. Het was in de 34e minuut toen er een scrimmage voor het doel van HS’88 voltrok. Het uiteindelijk schot werd gekeerd door Lucas Wijma. In de 39e minuut werd er gescoord door Miquel Korte. Helaas werd het doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter, de reden hiervan was niet duidelijk voor alle bezoekers. Toch scoorde HS’88 2 minuten later door een voorzet van Arno Oosterhof die goed doorging hij bracht Ruben Oldenburger instelling die na een onnodige beweging alsnog scoorde 0-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust begon HS’88 wat sterker er werd gewisseld waardoor er voorin wat meer druk kwam. Dit leidde in de 62e minuut tot een mooie kans. Hat was Rob Kulsen die de bal goed voortrok waardoor Miquel Korte een mooie kans kreeg maar zijn poging werd gekeerd door de doelman van SCN. Vijf minuten later was het Jordan Klopstra die Miquel weer in stelling bracht maar zijn kopbal ging net over. In de 70e minuut was het de invaller Rob Kulsen die zijn schot gekeerd zag door de goalie van SCN. Daarna werd nog een mooie kans gecreëerd maar ook deze werd niet benut. Lucas wijma moest na de rust nog één keer goed optreden oom een doelpunt te voorkomen. Het was in de 76e minuut toen een harde inzet werd doorgekopt door één van de spitsen van SCN en de bal in de uiterste bovenhoek in het doel van HS’88 belandde en daarmee de 1-1 stand op het scorebord werd vermeld 1-1. Het bleef 1-1 en dat was natuurlijk 2 punten te weinig wil HS’88 blijvend boven in wil acteren.