HS’88 wint in Onstwedde tegen Onstwedde Boys 0-2

HS'88 1

4e klasse D

2 november 2019 14:30

Onbekend

Zaterdagmiddag stond de 7e competitieronde op het programma. HS’88 moest aantreden tegen Onstwedde Boys. Onstwedde boys stond op de 5e plaats met 11 punten en HS’88 op de 6e plaats met 10 punten. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de bovenste regionen.
Het bleek al snel dat beide ploegen de punten binnen wilden halen er werd fanatiek gestreden. HS’88 kwam gelukkig aan een voorsprong in de 6e minuut. HS’88 kreeg een corner. De corner werd genomen door Aron Oortwijn en doorgekopt door een verdediger van Onstwedde boys waardoor Stephan Kruit de bal gelukkig voor zijn hoofd kreeg en de bal perfect inkopte 0-1. Daarna golfde de wedstrijd wat heen en weer. Het was in de 20e minuut toen de spits van Onstwedde Boys de bal net over schoot. In de 32e minuut vond een scrimmage voor het doel plaats van de paarshemden, HS’88 kwam daar goed weg de bal werd over getikt.  Daarna in de 35e minuut kopt Miguel Korte van HS’88 net over en nog geen 3 minuten later schoot Miguel tegen de paal door een voorafgaande mooie actie van Tjerk Kalverboer.
Er werd gerust met een kleine voorsprong voor HS’88 0-1. Op dat moment een terechte stand. Na de rust bleek HS’88 toch het betere van het spel te hebben waardoor de gasten verschillende kansen konden creëren maar deze kansen niet konden verzilveren. In de 67e minuut kreeg Arno Oosterhof een dot van een kans maar wist niet te scoren. Toch werd het in de 85e minuut  0-2 door een perfecte aanval opgezet door Remco Letens via Miguel Korte en Semih Ardic en werd afgerond door Miquel Korte. Daarna kreeg Arno Oosterhof nog een dot van een kans maar ging net naast. En waren er nog een paar mooie kansen, maar ook deze kansen werden niet benut. Het positieve van dit spel van HS’88 was dat er kansen werden gecreëerd. De volgende keer graag ook nog even afronden. Als was het maar voor de meegereisde supporters. De inzet was vanmiddag uitstekend en daarom ook zeker een verdiende overwinning. De achterste linie stond hun mannetje goed. De keeper Lucas Wijma was vanmiddag ook echt weer een rots in de branding en kon het doel van HS’88 schoonhouden.
De scheidsrechter Teunis Bakker floot een goede wedstrijd.
HS’88 steeg van de 6e plaats naar de 3e plaats. Volgende week komt VHK uit St. Jans Klooster op visite die op plaats twee staat.  De wedstrijd begint om 14.30 uur op het sportpark De Kalwijck. Iedereen is van harte welkom.