DKB 1

4e klasse D

8 februari 2020 14:30

J.H. (Jan Hendrik) Hadders

Zaterdagmiddag stond de 15e speelronde op het programma. HS’88 ontving DKB uit de Krim die op de 5e plaats staat en HS’88 op de 6e plaats. Gezien de klassering een belangrijke pot. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jan Hendrik Hardders.

DKB kwam direct goed uit de startblokken en zette HS’88 onder druk. Desondanks werden er geen goede kansen gecreëerd. HS’88  kreeg nog een kans door Jaap Waijer die de bal op het dak van het doel schoot. Dit was het enige wapenfeit van HS’88. DKB was toch zichtbaar sterker en dat werd dan ook bekroond met een doelpunt in de 20e minuut. Het was de spits die goed doorging en de bal diagonaal inschoot en daarmee was de voorsprong een feit 0-1. In de 25e minuut werd een speler van DKB uit het veld gestuurd i.v.m. natrappen. Doordat HS’88 met een overtal in het veld stond zou je verwachten dat HS’88 wat meer druk op de goal van DKB zou uitoefenen. Dit was niet het geval. Beide  partijen waren evenwichtig en daardoor werd er ook niet meer gescoord en was de ruststand 0-1.

Na de rust kwam HS’88 beter uit de kleedkamer en werd er meer druk uitgeoefend op de goal van DKB.  Het was in de 52e minuut toen Semih Ardic van HS’88 de bal op de lat schoot. HS’88 kreeg meer grip op de wedstrijd maar had het moeilijk tegen een club die fysiek de meerdere was van de gastheren. Miquel Korte schoot in de 65e minuut keihard op de goal van DKB maar zag zijn schoot gekeerd door de doelman Rutger Mulder die een goede indruk achterliet bij de toeschouwers. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-1 verlies voor de thuisclub, totdat Aron Oortwijn een vrije trap op rechts van de goal van DKB mocht nemen in de slotminuut. De vrije trap werd perfect genomen en evenzo perfect ingekopt door Miquel Korte en daarmee werden de punten gedeeld 1-1. Scheidsrechter Harders was de beste van het veld hij floot een perfecte wedstrijd zat er goed op en liet doorspelen als het maar even kon. Volgende week speelt HS’88 uit tegen Mussel die op de laatste plaats staat.