HS’88 wint 2e competitiewedstrijd tegen SJS 0-1

SJS 1

0 - 1

4e klasse D

28 september 2019 14:30

Na een fors verliesvorige week tegen Vitesse 63 moest HS’88 nu tegen SJS uit Stadskanaal. De wedstrijd begon wat aftastend  er werden weinig kansen gegenereerd zowel voor SJS als ook HS’88. Na tien minuten viel Jaap Draaijer uit met een hamstringblessure, zijn plaats werd ingenomen door Remco Kruit. De Stadskanaalsters hadden een licht overwicht. Toch werden er geen kansen weggegeven door de defensie van HS’88 en werd daarom met de brilstand gerust.

Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde voet door, beide ploegen konden geen goede kansen creëren. Toch was het HS’88 die de eerste kans creëerde. Het was in de 52e minuut toen Wesley Bakker zijn schot van plm. 30 meter op de lat uitéén zag spatten. Het was in de 59e minuut toen een verdediger van HS’88 de bal op zijn arm kreeg binnen het strafschopgebied. Gelukkig is nog geen VAR bij het amateurvoetbal. De scheidsrechter gaf een corner i.p.v. dat hij een strafschop gaf. HS’88 kwam daarmee goed weg. Het was in de 62e minuut toen HS’88 een corner mocht nemen. De corner werd doorgekopt en werd door Arno Oosterhof in de uiterste hoek van de goal van SJS geschoten. De keeper kon ternauwernood de bal overtikken. In de slotminuut brak Remco Letens op de rechterflank flitsend door en trok de bal uitstekend voor die door Pim Dikkema perfect werd ingeschoten en daarmee de paarshemden op een 0-1 voorsprong bracht. De scheidsrechter liet vervolgens nog zeven minuten doorspelen maar het bleef 0-1 voor HS’88. Na het debacle van vorige week is dit toch wel weer een mooie opsteker. De keeper van HS’88 Lucas Wijma keepte een puike wedstrijd en de invaller Remco Kruit speelde een solide wedstrijd achterin. Volgende week speelt HS’88 uit tegen Tiendeveen.