3e klasse 19

12 oktober 2019 11:00

Onbekend

Vandaag moesten we voetballen zonder 3 toppers. Helaas waren Hanah, Simone en Lena verhindert om te voetballen. Hierdoor hadden we precies 6 man en konden we zonder wissels voetballen.

Helaas was het vandaag niet zonnig. Hoewel wedstrijden van andere jeugdteams werden afgelast, mochten wij naar Oude Pekela. Noordster was de tegenstander. Hoewel we uit moesten voetballen, waren we toch als eerst op het veld. Gelukkig stond er op een bord aangegeven op welk veld we moesten voetballen, want het voetbalveld was nog niet gereed genmaakt.

De eerste helft ging gelijk op. Hoewel we met 1-0 achter kwamen, kregen we het toch voor elkaar om weer op gelijke hoogte te komen doordat Daimy een mooie paas op Jullian gaf, waardoor Jullian kon scoren. Ewout, Jorn en Eva-Lynn begonnen in de achterhoede. Ewout wist de ballen achterin goed naar voren te schoppen waardoor de tegenstander niet te vaak voor onze keeper van de eerste helft kon komen (Gianni). Wanneer de tegenstanders er wel door kwamen, wist Gianni een aantal mooie reddingen te maken.

Onze aanvalende linker verdediger (Jorn), had een enorme drive naar voren toe. Ik denk dat hij afgelopen donderdag goed naar het Nederlands elftal heeft gekeken en dan met name naar Denzel Dumfries. Eva Lynn probeerde aan de rechterkant om de opkomende spelers van Noordster af te stoppen, wat een aantal keer aardig lukte.

In de tweede helft kwamen we net iets adem/conditie te kort. We hadden moeite om veel en snel te lopen waardoor de tegenstanders een aantal keer tot scoren kwam. Misschien dat dit kwam doordat we geen wissels hadden? Of was het toch iets te koud in het veld? In de tweede helft ging Eva-Lynn op doel. Hoewel ze nog nooit had gekeept, wist de uiteindelijk de bal goed uit de handen te schoppen en heeft ze prima gekeept.

De trainer gaf na de wedstrijd nog het advies om buiten de trainingen en de wedstrijden veel buiten te oefenen met voetballen en Fortenite maar eens achterwege te laten :-) Met een oefenwedstrijd tegen HS'88 JO9-2 voor de boeg zullen we deze week lekker gaan trainen.

Na de wedstrijd werd Eva-Lynn nog even uitgelegd dat PSV toch de beste Nederlandse voetbalclub is. Jaja als de trainer dat verteld, zal er toch echt wel een kern van waarheid inzitten. Want de trainer heeft altijd gelijk. Toch Jullian?