62'
... (schot)

Groep 3 06

14 september 2019 10:30

Zaterdag 14 september 2019, de Vrouwen 2 van HS'88 moet aantreden in Annen tegen Annen Vr1. Deze wedstrijd gaat ergens om. De volgende ronde in het bekertoernooi staat op het spel. Wij als technische staf zien de beker wedstrijden altijd als oefenwedstrijden in de aanloop naar het nieuwe competitie seizoen. Echter als je dan toch zover komt dat de volgende ronde gehaald kan worden dan moet je er ook voor gaan.

Annen Vr1, vorig seizoen 2e geworden in de 5e klasse achter Heiligerlee. Een jonge goed voetballende ploeg, zo bleek ook nu weer. Een ploeg waarvan wij nu denken dat die zeker niet zou misstaan in de 4e klasse.

De wedstrijd begint later omdat de scheidsrechter niet is komen opdagen. Patrick Santing, de trainer van HS'88 Vr1 neemt het op zich op de wedstrijd te leiden. Het is vroeg voor de dames, dat blijkt. Annen staat op scherp, een fout achterin levert de Drentse dames direct een forse kans op. Echter staat keeper Amoraal haar vrouwtje en weet haar doel schoon te houden.

In de 18e minuut is het echter wel raak voor Annen. Wederom een foutje laat dat de spits alleen door kan en niet faalt. 1-0
De Paarshemden rechten de rug en weten 3 minuten na de achterstand de stand weer gelijk te trekken. Een fantastische lange bal van de Boer wordt onberispelijk, in een glijvlucht binnen gewerkt door van der Tuuk. We blijven de overhand houden echter komt Annen er soms gevaarlijk uit met de snelle mensen. Net als we het idee hebben dat we met een gelijke stand de rust in zullen gaan  creeert Korringa een schotkans voor zichzelf die ze prachtig binnen laat vallen. Lekker met een voorsprong de rust in.

Inmiddels is de scheidsrechter ook op het sportpark aangekomen en neemt het over van Santing, die goed stond te fluiten. De 2e helft is nog maar net bezig als van der Tuuk de loopactie van Norder ziet. Ze geeft de bal mee, Norder ontdoet zich van de 2 verdedigers en jaagt de bal in de verre hoek. Lekker begin zo vam de 2e helft. De paarshemden blijven de bovenliggende partij en gaandeweg de wedstrijd zie je toch de krachten wat afnemen bij Annen.

Na iets meer dan een uur gespeeld te hebben, en de zoveelste corner, jaagt van der Tuuk de bal weer voor het doel. Een prachtig doelpunt volgt echter is het een eigen doelpunt van de nr 13 van Annen. Maar hij zat er mooi in. De dames van HS krijgen nog verschillende goede kansen om de score verder op te voeren alleen laten ze dat jammer genoeg na.

Kleine smet op de wedstrijd is dat een speelster van Annen in een sprint duel verkeerd terecht komt en het uit krijst van de pijn. Wij van HS'88 wensen haar een voorspoedig herstel.

Missie bereikt. Volgende ronde van de beker. Zeker nog punten voor verbetering vatbaar echter zaten er ook hele goede dingen bij.
Volgende week een vrij weekend vanwege het verplaatsen van de wedstrijd tegen Heiligerlee. 28 September nemen we het thuis op tegen Bedum Vr2, 12:30 uur.