Selina Santing (afstandschot)
85'

4e klasse 12

15 februari 2020 14:30

De dames van de Vr2 van HS'88 speelden een topper in de 4e klasse. Volgens de stand was het een wedstrijd tussen de nummer 2 en 5 als we echter kijken naar het aantal verliespunten in de competitie dan was het de wedstrijd tussen de nummer 1 en 3. Hoe het ook zij, om zich in de top van de competitie te nestelen moesten de paars witte Hoogezandsters winnen van Heracliden.

Eigenlijk betrof het hier een uit wedstrijd voor HS'88 echter het veld bij Heracliden werd afgekeurd en de wedstrijd lag eruit. Gamze Ardic opperde om de wedstrijd om te zetten naar Hoogezand. Daarop is actie ondernomen en nog geen 2 uur later was alles beklonken. Een dikke pluim voor beide verenigingen in deze om het zo op te lossen. Dat scheelt weer een inhaal wedstrijd.

Het was een wedstrijd die een gelijkopgaande strijd kende met kansjes over en weer met tot dan de beste kans voor Heracliden met een bal op de paal. Het was in de 17e minuut dat HS'88 op voorsprong kwam. Op aangeven van Saskia van Sloteren wist Jill Norder de bal, van net buiten de 16 meter, in de hoek te krullen. Het spel ging op en neer met weinig echt opgelegde kansen voor beide partijen. Op verschillende momenten werd er goed combinatie spel gespeeld van HS'88 alleen kwam dan de eindpass niet aan.

In de rust werd er door Silvan aangehaald dat de dames op deze manier door moesten gaan. Geconcentreerd blijven spelen. Helaas is Anouk Kroeze voor de rust al uitgevallen met een knieblessure. Deze bleef jammer genoeg achter in de kleedkamer. Beterschap Anouk.

Aan het begin van de tweede helft probeerde Heracliden druk naar voren te zetten. Een dwarrel schot van afstand kon net gekeerd worden door Esmee Lamain. Uit de corner die daarop volgde was het echter wel raak voor de Heracliden. De 1-1 was helaas een feit en dat al snel in de tweede helft. De dames van HS verloren echter niet het hoofd en bleven voetballen zonder veel grote kansen aan beide kanten tot Jill Norder in de 75e minuut alleen door kon. Helaas lag de keepster er goed voor.

Even later was het wel raak. Selina Santing pikte de bal op en krult deze de verre hoek in. Vanaf dat moment is het duidelijk dat de paarswitten het betere van het spel hebben. De meeste tijd van het spel brengen de speelsters door op de helft van de Heracliden. Een kleine 10 minnuten later is het wederom Selina Santing die de bal in het net weet te leggen na een solo. De dames van Heracliden blijven wel voetballen maar kunnen geen vuist meer maken en de Hoogezandsters nemen wederom de 3 punten in ontvangst. 2020 is de Vr2 van HS'88 tot nu toe goed gezint met 12 uit 4.