84'

4e klasse 12

14 december 2019 14:00

Onbekend

Na de zeperd van vorige week van de Vr2 bij VVSV’09 Vr1 (5-2) heeft het gehavende team van HS’88 zich bij Heiligerlee goed hersteld. Voor de 2e week op rij speelde de Vr2 een uitwedstrijd met een gehavend team. Door de vele blessures was het wederom puzzelen om een elftal de wei in te sturen. Vorige week kregen onze dames een draai om de oren door het zeer fysiek spelende VVSV, waarbij ze ook menig maal over de schreef gingen waar niet voor werd gefloten. Echter hebben we ons daar laten mee slepen in het spel van de dames uit Ulrum. Moet wel gezegd worden dat gelegenheid keepster Gamze Ardic een degelijke wedstrijd heeft gekeept.

Nu was het tijd om de zeperd recht te zetten tegen Heiligerlee in deze toch best beladen wedstrijd. Het was nog even spannend of de wedstrijd door kon gaan gezien de hoeveelheid water die er de laatste tijd is gevallen, het viel in onze regio echter mee en om 14:00 uur kon er afgetrapt worden voor de laatste competitie wedstrijd van 2019.

Onze paarshemden namen vanaf het beginsignaal het voortouw met de intentie om te winnen. Het was echter Heiligerlee dat in de 34e minuut een voorsprong nam. Echter binnen een minuut lag de bal aan de andere zijde ook in het net. Jill Norder ging goed door op de keeper en was er als de kippen bij om de los gekomen bal bij de keeper weg te werken en Jolijn de Vries aan te spelen. Deze faalt niet en werkt de 1-1 in de touwen. Net voor de rust stuurt Deborah Slijm Gamze Ardic weg, ook Gamze weet de bal het doel in te werken zodat we lekker de rust in gaan met een 1-2 voorsprong.

In de rust geven we aan dat we scherp moeten blijven. Jolijn moet naar het werk en Medina kan vanwege een blessure niet verder. Kim vervangt Medina en Lisette (speelster van MO17) vervangt Jolijn de 2e helft, en dat doet ze goed. Hiermee zijn echter de wissels ook op. We moeten het met deze 11 zien te klaren.

Ook in de tweede helft heeft HS het overwicht. In de 51e minuut ziet Eline van der Tuuk de loopactie van Jill Norder, ze stuurt de bal exact in de goede richting en Jill weet de 1-3 binnen te werken. Hierna vergeten de dames de wedstrijd in het slot te gooien met een 4e en 5e goal. Zoals zo vaak valt de bal dan wel aan de andere kant binnen in de 61e minuut, 2-3. De spanning is toch weer terug. 15 minuten voor het einde van de wedstrijd stuurt Anouk Jill weg en deze faalt wederom niet, de marge is weer 2, 2-4. Wederom verzuimen de dames de wedstrijd in het slot te gooien en maken ze het weer spannend als 6 minuten voor het einde de 3-4 binnen valt. De laatste minuten worden vakkundig, zonder veel gevaar, uitgespeeld en de dik verdiende 3 punten gaan mee naar Hoogezand. We hebben het echter onnodig spannend gemaakt, maar het zijn de 3 punten die tellen.

Het is heel mooi om te zien dat je, ondanks dat er geen wissels meer zijn, de dug out toch helemaal vol zat. Vanwege het team gevoel is het top dat ook geblesseerde speelsters aanwezig zijn bij de wedstrijden. Dat tekent het teamgevoel.

Trots op onze dames, allemaal alvast prettige feestdagen toegewenst.