69'
Assist: Jill Norder

4e klasse 12

9 november 2019 12:30

Zaterdag 9 november stond de dames van VR2 weer een aardige klus te wachten. Het altijd lastige TKB Vr4 is de ploeg waar ze tegen moesten aantreden. Vorig seizoen 2 maal de deksel op de neus gehad. Het was ook nu weer een zeer lastige wedstrijd tegen een stugge ploeg.

Vanwege de vele blessures en een aantal werkenden waren we ondersteuning nodig van de Vr1, waarvoor dank. Anders had wederom een wedstrijd afgelast moeten worden.

Al vlot na de aftrap is het duidelijk, scherp blijven want er zitten een paar gevaarlijke tantes bij TKB. Helaas komen de dames van HS al vroeg op achterstand. Vanwege een handsbal in het strafschop gebied komt de bal op de stip te liggen en TKB weet hier wel raad mee. 0-1

Het spel gaat op en neer met de betere kansen voor onze eigen dames met als hoogtepunt een bal op de paal. In de 32e minuut wederom een handsbal in het strafschop gebied, dit maal is het echter een hand van een TKB speelster waardoor de bal op de stip komt te liggen voor HS. Gamze Ardic neemt plaats achter de bal en faalt niet. De gelijkmaker is een feit en het is een verdiende gelijkmaker. Met deze 1-1 stand gaan we ook de rust in. In de kleedkamer wordt duidelijk aangegeven dat we scherp moeten blijven en dat er gestreden moet worden voor iedere meter.

De tweede helft gaat op dezelfde voet verder als de eerste. Een gelijk opgaande strijd met de beste kansen voor HS met onder andere wederom een bal op de paal. In de 69e minuut wordt de bal door Jill Norder gegeven op de lopende Yvette Amoraal. Deze weet zich er door te frommelen en de 2-1 binnen te werken. Nog 20 minuten volle bak gaan en wederom kunnen er 3 punten bij geschreven worden. Door strijd en inzet van ALLE speelsters trekt de Vrouwen 2 een verdiende overwinning over de streep en blijven we lekker mee doen in de competitie met 9 uit 4.

Aanstaande zaterdag gaan we op bezoek bij Loppersum Vr1 en de twee weken erna mogen we weer proberen om de punten in Hoogezand te houden.