84'

4e klasse 12

5 oktober 2019 12:30

Zaterdag 5 Oktober 2019,
De Vrouwen 2 van HS'88 stond een zware klus te wachten. Het nog ongeslagen GVAV Vr1 kwam op bezoek. Een ploeg waarvan we weten dat het een goed voetballende, fitte ploeg is. Ook gezien de eerdere uitslagen dit seizoen een geduchte tegenstander.

Rond 12:30 uur wordt er afgetrapt op het Hoofdveld van HS'88. De dames van HS pakken het direct goed op en zijn de betere ploeg de eerste 20 a 25 minuten. Dit resulteert in de 15e minuut dan ook in een 1-0 voorsprong door Ardic, op aangeven van vd Molen.

Het 2e gedeelte van de 1e helft krijgt GVAV meer grip op de wedstrijd en lopen onze dames tegen zichzelf te voetballen. In de 31e minuut valt een afstandschot van GVAV, wat onderweg nog licht werd aangeraakt, over de Keeper heen, 1-1. Op dat moment een verdiende gelijkmaker. Met deze 1-1 gelijke stand bereiken we ook de rust.

In de kleedkamer worden de puntjes op de i gezet en duidelijk aangegeven waar het eraan ontbreekt. GVAV blijkt een fitte ploeg. Dit gaat nog een aardige klus worden. HS begint de 2e helft niet goed. GVAV heeft de overhand en weet dit in de 54e minuut om te zetten in de stand, 1-2. Er moet uit een ander vaatje getapt worden. Er volgen wat wisselingen in de opstelling.

Het is vooral Korringa die het elftal op sleeptouw neemt. In de 73e minuut volgt de zoveelste hoekschop. Korringa manifesteert zich tijdens deze hoekschop in de 16 meter. Daarbij houdt ze 2 speelsters en de keepster van GVAV bezig. Dit zorgt ervoor dat Slijm de mooi gegeven hoekschop van vd Tuuk, bij de 2e paal, kan binnen werken. Het is weer gelijk. Een tot dan toe verdiende gelijke stand.

Vanaf dat moment gaan onze dames va-banque spelen om de 3 punten in Hoogezand te houden. In de 84e minuut weet Santing de bal fantastisch voor te leggen, deze wordt op de borst aangenomen door Norder, en faalt daarna niet in de afronding, 3-2. Waar vorige week een gelijkspel op z'n plaats was geweest tegen Bedum, stonden we toen met lege handen. Nu was het tegenovergestelde een feit.

De 3 punten blijven in Hoogezand en de eerste zege deze competitie is een feit. Er is voor iedere meter gestreden, en dan is de beloning daar. Volgende week wacht er weer een ongeslagen tegenstander. Dan moeten onze dames de degens kruisen met koploper NEC Delfzijl.