HS'88 Vrouwen 2 start 2e competitiehelft met overwinning

Anouk Kroeze (schot)
Assist: Gamze Ardiç

4e klasse 12

25 januari 2020 11:30

De vrouwen van HS’88 Vrouwen 2 zijn de 2e competitiehelft gestart met een 0-2 overwinning op Loppersum Vr1. De voorbereiding richting deze wedstrijd was niet ideaal. Een training die eruit gaat vanwege problemen met de lichtmasten een assistent-trainer/leider met een dubbele beenbreuk en als klap op de vuurpijl vergeet de trainer het tenue mee te nemen naar Loppersum. Bij Loppersum was men echter bereidwillig om ons een mooi wit shirt te lenen waardoor er op tijd afgetrapt kon worden. Een speelster van de Vrouwen 1, die zou komen kijken, heeft de tenue tas opgehaald waardoor er in de 2e helft gewoon in het paarswit gespeeld kon worden.

In de eerste helft nemen de paarswitten het voortouw en is er een groot overwicht echter worden er te weinig kansen gecreëerd door de Hoogezandsters. In de rust wordt het goede spel besproken en is het advies dat de spitsen dichter bij elkaar moet gaan spelen. Het spel tot aan de aanvalslinie is goed en er komt een frisse spits in het team.

De start van de tweede helft is als de eerste helft, het betere van het spel is van HS en de beloning is dan daar in de 49e minuut. Een steekpass van Eline van der Tuuk bereikt Maaike Weender en deze werkt genadeloos af. 0-1. Er volgen nog meer kansen om de score op te voeren echter blijven deze kansen onbenut. In de 80e minuut, na mooi combinatie spel bereikt de bal Gamze Ardic. Gamze weet Anouk Kroeze te bereiken die met links in de korte hoek het net weet te vinden. 0-2. Hiermee viel de wedstrijd in het slot en konden de Hoogezandsters de 3 punten mee nemen naar Hoogezand. Het was een taaie wedstrijd echter het zijn de 3 punten die tellen. We blijven in het spoor. Aanstaande zaterdag de volgende wedstrijd thuis tegen Heiligerlee om 12:30 uur.