... (vrije trap)
92'

4e klasse 12

12 oktober 2019 12:25

Zaterdag middag 12 oktober om 12:25 uur trappen de dames van HS'88 Vr2 af in Delfzijl tegen NEC Delfzijl Vr1. De dames van NEC starten furieus en onze dames hebben de eerste 10 a 15 minuten dan ook moeite om in het spel te komen. We konden het natuurlijk verwachten aangezien de Delfzijlsters nog geen puntverlies hebben geleden en gezamenlijk koploper zijn met Heracliden Vr1.

Na het eerste kwartier komen de paarshemden beter in het spel. Het positiespel is bij tijden zeer verzorgd en de driehoekjes worden zichtbaar. Het blijft echter heel erg oppassen met de goede voorwaartsen van de Delfzijlsters en de 2 geslepen middenvelders.

Rond het halve uur krijgen de dames van HS een vrije trap. Van der Tuuk plaatst zichzelf achter de bal en na het fluitsignaal lepelt ze de bal de 16 meter in waar Ardic, goed gelopen, de bal op waarde inschat en deze met een rake kopbal over de keeper weet te krijgen. Een heerlijke voorsprong. HS blijft de betere ploeg echter komt NEC er met regelmaat scherp uit. Op de momenten dat het nodig is staat onze gelegenheids keepster van de MO17, Isa Bakema, waar ze moet staan. Top. Het valt niet mee om zomaar in te vallen bij de Vrouwen als Keepster, ze deed het echter heel goed deze wedstrijd.

Het spel golft nog steeds op en neer en een paar minuten voor de rust steekt Norder de bal tussendoor in de 16 op de Vries. Deze kan er echter niet bij maar door het forse druk zetten van de Vries en Ardic gaat de verdedigster van Delfzijl in de fout en speelt de bal terug langs de keeper het doel in. Heerlijk net voor de rust de 2-0.

Smet op de 1e helft is het uitvallen van Deborah Slijm. Deze kreeg een beste tik op haar enkel waarna ze er ook nog eens door zwikte. Hopen dat de ellende mee valt. Beterschap Deborah.

De tweede helft start zoals de eerste eindigde. Bij vlagen het goed combineren van de dames laat zien dat er nog steeds progressie in deze groep zit. Het is in het tweede gedeelte van de tweede helft dat Norder Ardic weg stuurt. Ardic faalt niet en prikt de 3-0 binnen. Daarna gaat het redelijk snel. Dik 5 minuten later schiet van der Tuuk fantastisch de 4-0 binnen uit een vrije trap en een kleine 8 minuten later bedient van Slochteren Norder en die faalt niet en legt de 5e in het net van NEC Delfzijl.

In de blessure tijd van de tweede helft beloond NEC zich nog met een treffer door de gegeven vrije trap over de keeper te schieten. Al met al een hele mooie uitslag voor onze dames. We hopen dat Deborah snel weer is hersteld en dat ze weer mooi kan aansluiten.

Aanstaande woensdag avond wacht de volgende tegenstander, Oerterp voor de beker. In Friesland trappen we af om 19:45 uur. Silvan & Eddy