46'
84'

Groep 3 06

7 september 2019 14:00

Zaterdag 7 september 2019, 14:00 uur, de aftrap tussen Muntendam Vr1 en HS'88 Vr2. De start van onze dames is voortvarend. In de 5e minuut snijdt de HS aanval door de Muntendam verdediging. Van der Tuuk steekt de bal op Norder, die blijft cool en weet de keeper te omspelen waarop het makkelijk binnentikken is. 0-1. Een prachtig opgezette aanval met afwerking. Zo uit het boekje.

Muntendam laat zich daarna echter ook niet onbetuigd. De HS verdediging geeft de aanval van Muntendam te veel ruimte en deze komen bij vlagen gevaarlijk door. De beste kans op een goal is er echter weer eentje van HS. Een strak voorgegeven bal van van der Molen wordt snoeihard op de lat gekopt door Ardic. Deze aanval had een beter lot verdiend. Verder is het een rommelige wedstrijd. De dames van HS laten zich meeslepen in het spel van Muntendam terwijl ze voetballend, opbouwend veel beter zijn. Het is vooral slordigheid en onzorgvuldigheid aan de bal zodat Muntendam in de wedstrijd blijft. Dit betaald zich dan ook uit na een fout achterin bij HS waardoor er 2 dames vrij voor Keepster Lamain verschijnen. Deze buitenkans weten ze dan ook wel raad mee. 1-1.

In de rust worden de zorgpunten benoemd en wordt erop gehamerd dat we moeten blijven voetballen en ons eigen spel moeten spelen. Jammer genoeg was dat na de hervatting niet te zien. In de 1e minuut van de 2e helft ligt de bal al achter Lamain. Met de neus op de feiten.

Door het warrig fluiten, of moet ik juist zeggen het na laten van het fluiten van de scheidsrechter, wordt de sfeer grimmiger binnen het veld. Iets wat helemaal niet nodig was. Blijf je als scheidsrechter er kort op zitten dan is er geen vuiltje aan de lucht. Zelfs een trap tegen het hoofd van Van der Molen blijkt geen reden tot het aantrekken van de teugels.

Mede door bovenstaande blijft het rommelig en komt dat het voetbal niet ten goede, ondanks dat we de bovenliggende partij zijn. Kansjes worden helaas niet benut en het lijkt erop dat we een onnodige nederlaag gaan lijden. Colijn dacht daar een kleine 5 minuten voor het scheiden van de markt anders over. Ze krijgt de bal perfect aangespeeld door Van der Tuuk en Colijn haalt verwoestend uit van een meter of 20. Deze bal eindigt strak in de verre winkelhoek van het doel. 2-2.
Onze dames zetten nog even aan echter niet veel later besluit de scheidsrechter af te fluiten zonder toegevoegde tijd. Helaas, misschien had er nog iets meer ingezeten.

Een niet al te beste wedstrijd tegen de ex 3e klasser Muntendam brengt ons 1 punt in de strijd voor de volgende ronde van de beker. Volgende week, uit bij Annen, is de sleutelwedstrijd. Bij winst bekeren we door. Bij een gelijkspel liggen we eruit.