Groep 2 35

31 augustus 2019 12:30

Onbekend

Op een App met weersverwachtingen staat dat het vandaag een zeer warme dag gaat worden, althans, voor deze periode van het jaar. Het is ook maar goed dat voetbal niet in ski-kleren wordt gespeeld, een paar paarse sokken, scheenbeschermers, korte broek, voetbalshirt en een paar kicksen (ipv teenslippers) is meer dan genoeg.. Gek genoeg staat er wel iemand op het veld die meer met de winter heeft.. langebroek, shirt met lange mouwen en tot overmaat van ramp ook nog eens dikke handschoenen aan... Het zal er wel bij horen..

Ik zie gelukkig behoorlijk veel toeschouwers langs de kant van het veld staan als de bal voor de eerste keer dit seizoen over de grasmat rolt.. Ja, bij ZNC kan er nog gesproken worden over een heuse grasmat... Het beeld van de wedstrijd is snel duidelijk... De bal rolt wel, maar hij rolt wel aardig vaak richting het doel van HS'88. Dit geeft op zich niets, de keeper moet ook wat te doen hebben op zo'n warme dag.. En het moet gezegd worden, ondanks zijn winteroutfit blijft hij koeltjes onder de druk van ZNC. Met enkele uitstekende reddingen weet hij, met hulp van zijn verdedigers, het doel "schoon" te houden.

Als enigzins tegen de verhoudingen in HS'88 met een fantastisch schot op voorsprong komt knakt er iets bij de tegenstander... Het meegereisde publiek, druk pratend over hoe de vakanties bij een ieder zijn verlopen, schrikt wakker en begint te juichen.. "hier zit meer in" hoor ik meermaals langs de kant..

".. HET ZAL ER WEL BIJ HOREN..."

Tijdens de rust wordt er rustig door gepraat over de afgelopen vakantieperiode en wordt er, bij sommige, al weer uitgekeken naar de herfstvakantie en/of de aankomende, en welverdiende wintersport. Eerst nog maar even de tweede helft aanschouwen.
Het spel golft over en weer, en nadat ZNC een aantal enorme kansen om gelijk te komen, en misschien wel op voorsprong..., om zeep helpt is het HS'88 die de wedstrijd op slot gooit. Notabene een mee naar voren gekomen verdediger schiet de bal, na een fantastische voorzet, onhoudbaar boven in de kruising. Het enige dat de keeper nog kan doen is de bal nakijken en uit het doel halen.. een 0-2 voorsprong blijkt na 2x 35 minuten en een beetje ruim voldoende te zijn voor een eerste overwinning.

Er is niets mooiers om het seizoen te beginnen met een overwinning, helemaal als je ook nog eens aan elkaar moet wennen.. Er zit dus nog veel moois in het vat van HS'88 JO15-2.

A.s. zaterdag 7 september, 08:45 de derby tegen HSC JO15-1.