4 - 2

3e klasse/4e klasse 3e/4e klasse

1 juni 2019 14:30

J.P. (Peter) van der Born

Afgelopen zaterdag had HS’88 alsnog de kans om via de nacompetitie de 3e klasse te bereiken. Tegenstander was SC Stadspark, die op de 12e plaats in 3C was geëindigd. Scheidend trainer Marcel de Groot, vierde zijn verjaardag en was benieuwd naar het verjaardagscadeau van zijn ploeg.

Het was warm op het kunstgras van Stadspark en beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Na 25 minuten lastte scheidsrechter van de Born een drinkpauze in en gelijk daarna komt HS’88 op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Miquel Korte. In de 37e minuut komt Stadspark langszij door een strafschop. Twee minuten later komt Stadspark zelfs op voorsprong en het zou nog erger worden voor de paarshemden, want vlak voor het rustsignaal wordt het zelfs 3-1.
Na de rust dringt HS’88 aan en strijdt het voor de laatste kansen. Dit resulteert in de 20e minuut van de 2e helft in een strafschop voor HS’88 en die wordt benut door Sven Rosenvink 3-2. Nog 25 minuten alles op alles om nog een goed resultaat af te dwingen. HS’88 probeert het wel, maar het lukt helaas niet. Vlak voor tijd wordt het ook nog 4-2 door een schaarse uitbraak en aan alle illusies komt een eind.
Zo komt er voor HS’88 een einde aan het seizoen. Dit is het derde opeenvolgende seizoen dat het HS’88 niet lukt om in de zo gewenste 3e klasse te komen. Steeds de nacompetitie gehaald, maar daar strandde vervolgens het schip. Nu uithuilen en volgend jaar opnieuw proberen in de 4e klasse.
Trainer de Groot kreeg helaas niet het gewenste verjaardagscadeau en wordt met ingang van het nieuwe seizoen Hoofd Jeugdopleiding bij HS’88. Wij bedanken Marcel de Groot voor zijn passie en gedrevenheid bij het coachen en trainen van dit team en wensen hem alvast veel succes bij zijn nieuwe uitdaging.