Winsum terechte kampioen van deze competitie

1 - 2

vv Winsum VR30+1

1e klasse 20

24 mei 2019 19:30

Afgelopen vrijdavond hadden de dames van HS'88 VR30+ hun laatste wedstrijdavond van de competitie. We begonnen tegen de dames van Winsum. De dames van HS'88 begonnen deze wedstrijd scherp en Winsum had daar in eerste instantie geen antwoord op. De kansen aan de kant van HS'88 was dan ook groot. Alleen het laatste zetje om de bal achter de keepster van Winsum te krijgen was toch een probleem. De eerste 10 minuten van deze wedstrijd was voor de dames van HS'88. Er werd lekker getikt en hoe ze het ook probeerden, een doelpunt werd er niet gemaakt. De dames van Winsum werden na de eerste 10 minuten wat scherper en begonnen hun spel meer te spelen en de druk werd dan ook door hun opgevoerd. En ondanks dat wij in de eerste 10 minuten beter waren, was het Winsum die de score openden. De bal kwam een beetje ongelukkig bij Jolanda H terecht en de bal lag achter de lijn in het doel.  Dit gaf Winsum een boost en al snel daarna had Winsum weer een kans en ook die werd goed benut. De 2-0 voor winsum was al weer een feit. Onze dames waren toch even van slag, want 2 doelpunten binnen een paar minuten is best een mokerslag als je de eerste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij bent. Gelukkig herpakten onze dames zich en gingen ze op jacht naar de aansluitingstreffer. Doordat onze dames ook weer hun tikkie takkie voetbal gingen doen, was het Marin die uiteindelijk vrijgespeeld werd en de kans kreeg om te schieten. Die was onhoudbaar voor de keepster van Winsum, de aansluiingstreffer was gemaakt. Maar met nog maar een paar minuten te spelen was het ondanks het goede voetbal van onze dames niet meer gelukt om de gelijkmaker te maken.

Er had meer ingezeten deze avond tegen de vrouwen van Winsum, maar de ervaring van Winsum ( 25 jaar spelen ze al onafgebroken samen ) maakt dat ze moeilijk te verslaan zijn.

Via deze weg willen we de vrouwen van Winsum feliciteren met het behaalde kampioenschap in deze competitie.