De derde wedstrijd was tegen Winsum, altijd een gevaarlijke tegenstander

vv Winsum VR30+1

1e klasse 20

12 april 2019 20:30

Onbekend

Met het spelbeeld van de eerste twee wedstrijden in het achterhoofd, besloot de trainer de tactiek iets te veranderen voor deze wedstrijd. In de hoop dat we niet net als de vorige keer binnen een minuut op achterstand zouden komen. De tactiek bleek in eerste instantie prima te werken. De dames van Winsum hadden iets meer moeite om in het begin door onze verdediging heen te komen. Maar wat Winsum goed kan is positiewisselingen van hun voerhoede. Onze dames werden daar knettergek van. En liepen de dames alleen maar achterna om 1 op 1 te blijven spelen. Wat dan ook al snel resulteerde in een vrijgespeelde speelster van Winsum en dat moet je niet hebben. Want dan weet je gewoon een vrijgespeelde speelster is een doelpunt. En dat gebeurde dan ook. En het ergste is dat dit dan binnen een paar minuten weer gebeurd. Hierdoor ging  de trainer eerder wisselen dan de bedoeling was, met de opdracht om verdedigend beter op je positie te blijven en niet mee te lopen met hun voorhoede spelers. Dit werd inderdaad beter opgepakt en we kwamen zelfs tot eigen kansen. En dan gebeurd er iets wat in de historie van dit team nog nooit is gebeurd. Marijke breekt door de linies heen van Winsum en komt zelfs 1 op 1 met de keepster van Winsum. Ze bedenkt zich niet en voordat de keepster de bal kon pakken, punterde ze de bal in het net. Wat een mooie actie van Marijke, een overwinning voor haar. Alleen niet voor het team, want de derde van Winsum kwam daar snel weer achter aan. Deze wedstrijd sloten we dan ook af met 1-3 voor Winsum.