4 - 0

Engelbert VR30+1

1e klasse 20

29 maart 2019 19:30

De dames van HS'88 VR30+ Zijn na een lange voorbereiding eindelijk weer begonnen met de compettie. Vlak voordat de competitie begon is Winsum er nog aan toegevoegd, waardoor we de eerste wedstrijdavond dan ook in Winsum zijn begonnen.

De eerste wedstrijd van deze avond was tegen de vrouwen van Engelbert, we hadden totaal geen idee wat we van deze ploeg moesten en konden verwachten. We hadden ze namelijk nog nooit als tegenstander gehad. De wedstrijd begon dan ook rustig, want de trainer had nog voor de wedstrijd gezegd, speel je eigen spel en bewaar de rust, dan komt het vanzelf. En dat deden onze dames ook. Er werd rustig gespeeld en door goed overzicht te houden creëerden we al snel een aantal kansjes, maar het eerste doelpunt liet nog even op zicht wachten. Want de dames van Engelbert stonden met z'n allen goed te verdedigen. Maar doordat we de rust bewaarden en gewoon ons eigen spelletje bleven spelen, was het uiteindelijk Jolanda F die de 0 van het scorebord afhaalde. Het eerste doelpunt was een feit. Een mooie uitgespeelde kans door aangeven van Carin op Jolanda F en die raakte de bal snoeihard en deze was onhoudbaar voor de keepster van Engelbert. Door dit doelpunt kregen onze dames de smaak te pakken en werd er meer druk gezet op Engelbert. Dit resulteerde in een spelbeeld wat zich alleen maar op de helft van Engelbert afspeelde en dat er meer gescoord zou worden was alleen maar een kwestie van tijd. En ja hoor Marin kreeg de bal aangespeeld en met haar bekende moves  ( a la Messi ) , creërde ze ruimte voor zich zelf en schoot de bal in het net.
Engelbert had af en toe een uitbraak, maar van enig gevaar was er geen sprake. Want onze verdediging stond weer als een huis in deze wedstrijd.
En dan gebert er iets wat we ons nooit hadden kunnen voorstellen, Carin scoort ( dat doet ze nog wel eens vaker ) maar ze doet het met links. Ja wel je leest het goed met haar linkervoet.  Wat een opsteker voor Carin, na een lange tijd van blessure is ze weer terug in de wei en scoort ze ook nog eens met links. Doordat Engelbert zich helemaal laten terugzakken en proberen te redden wat er te redden valt, kan onze laatste vrouw Linda opkomen en zich zelf vrijspeelt waardoor ze een mooie opgelegde kans krijgt en ook Linda een mooi hard schot aflevert die ook in het net eindigt. We sluiten deze wedstrijd dus af met een 4-0 winst.

Wat een goed begin van deze wedstrijdavond. Maar we moeten er nog 3, dus niet te vroeg juichen. Want we krijgen MOVV, FVV en Winsum nog. FVV en Winsum weten we dat die moeilijk gaan worden, maar van MOVV weten we nog niks. Dus op naar de volgende wedstrijd van de avond en dat is tegen MOVV.