Bekeravontuur HS’88 2 eindigt in Staphorst

HS'88 2

Groep 2 01

30 maart 2019 14:30

Onbekend

HS’88 2 moest zaterdag 30 maart voor de kwartfinale van de beker helemaal naar Staphorst om daar te spelen tegen vv Staphorst 4. Voor deze verre uitwedstrijd was een bus geregeld, die spelers en staf zeer comfortabel naar Staphorst bracht.

Daar aangekomen troffen we een prachtige accommodatie aan, passend bij het hoge niveau waarop de teams van Staphorst wekelijks acteren. Het hoofdveld was het strijddecor voor deze kwartfinale en de massaal meegereisde supporters zochten een plekje op de tribunes of in de stralende zon.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en al gauw werd duidelijk dat HS’88 een lastige middag zou krijgen. Staphorst speelde compact en gaf weinig ruimte, waardoor HS’88 teveel de lange bal moest spelen. Staphorst speelde slimmer en wist de paarshemden goed vast te zetten op eigen helft. Echte kansen kreeg Staphorst niet en het was een verdedigingsfout die de thuisclub halverwege de 1e helft op voorsprong zette. HS’88 kon niet veel terugdoen in de 1e helft en keeper Michel Stiekema moest een paar keer zijn team voor een grotere achterstand behoeden. Gelukkig bleef het 1-0 in de 1e helft en nu hadden de trainers even de tijd om tactisch wat aanpassingen te doen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een iets sterker en slimmer spelend Staphorst en een HS’88 wat wel probeerde maar niet succesvol was. Toen na 25 minuten de 2-0 viel, hadden de HS supporters wel door dat een overwinning er niet meer in zat. Het werd zelfs ook nog 3-0 toen een iets te zachte terugspeelbal door keeper Stiekema niet goed weggewerkt kon worden. Dit was uiteindelijk ook de eindstand.

Hiermee is het bekeravontuur voor HS’88 2 tot een einde gekomen en kijken ze terug op een prachtige avontuur en een puike prestatie. De laatste 8 in de beker bereiken is al een felicitatie waard.

Zo bekeken de spelers het gelukkig ook en het werd een gezellige reis terug in de bus en later werd het feestje nog even voortgezet in de, altijd gezellige, HS’88 kantine.