59'

3e klasse 31

13 april 2019 9:00

Zuidlaren 13-04-2019

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen FC Zuidlaren JO13-3 voor HS’88 JO13-2 op het programma. Het was dit keer vroeg opstaan, aangezien de wedstrijd al om 9.00 uur begon. Of het vroege tijdstip ook invloed had op de spelers valt niet te achterhalen, maar dat er slordig en tam gespeeld werd was wel een feit. De nauwkeurigheid was ver te zoeken waardoor de tegenstander meermaals de bal kon onderscheppen. De wedstrijd kabbelde voort, maar gaandeweg de eerste helft kregen we wel een aantal kansen, waar dan weer niet adequaat mee omgegaan werd. Ook een aantal corners leverde helaas geen doelpunt op. Maar daar was ie dan, eindelijk de bevrijdende doelpunt. Eline gaf een korte pass op Teun die gedecideerd afrondde. Een aantal meegereisde ouders hadden de telraam er al bijgehaald. Zou het dan toch net als in de heenwedstrijd (4-0 winst) weer een grote en makkelijke overwinning worden? Hier dacht de tegenstander toch iets anders over, want binnen no time was uit het niets de gelijkmaker. Door niet kordaat ingrijpen kon de bal binnengetikt worden. Waren de spelers van HS’88 nu wel wakker? Je zou het denken, maar dat het spel er veel beter op werd kun je niet stellen. Wel kregen we steeds meer kansen en een doelpunt kon toch niet uitblijven. En daar was ie dan, een mooie steekpass van Niels werd door Daan op waarde geschat en keurig afgewerkt. Niet veel later schoot Dean op de goal die ternauwernood door de verdediging gekeerd kon worden, maar door goed doorlopen van Teun kon hij de bal alsnog binnentikken. Met een 3-1 voorsprong de rust in gaan zou een goeie basis voor de tweede helft zijn, ware het niet dat in de laatste minuut er wederom niet alert genoeg verdedigt werd en Zuidlaren de 3-2 kon scoorde. Eerst maar aan de thee, waarbij de trainers Remco en Pim vast de verbeterpunten hebben benoemd.

Dat het de tweede helft ineens een stuk beter ging was helaas niet het geval. Net als in de eerste helft nu ook weer veel slordigheden in de passing en de kansen die we kregen werden niet benut. Zuidlaren ging hierdoor ook steeds meer geloof te krijgen in een stunt en dook ook geregeld voor onze goal op. Een niet te missen kans voor Zuidlaren, ging gelukkig over het doel. Dat het niet liep, was ook te merken bij het trainersduo, omdat Remco naar de andere kant van het veld ging om vandaaruit ook aanwijzingen te geven. Ook een tweede kans voor open doel was niet besteed aan Zuidlaren. Als zij dan niet scoren moesten wij het dan maar doen. Via een assist van Eline kon Daan de 2-4 op het scorebord laten zetten. Hiermee was het verzet van Zuidlaren gebroken. Martin moest nog wel een keer gestrekt naar de hoek om een tegendoelpunt te voorkomen, maar voor meer gevaar kon Zuidlaren niet zorgen. Dan nog maar even aan het doelsaldo werken. Dean nam de 2-5 voor zijn rekening, door een pass van Eline en Teun maakte uiteindelijk nog de 2 - 6, doordat de keeper van Zuidlaren de bal los liet. Op basis van de kansverhoudingen en het aantal gescoorde doelpunten een terechte winnaar, maar dat er goed gespeeld is kan ik niet stellen. Een slechte wedstrijd spelen en toch winnen is echter ook een kwaliteit.
Toch maar weer een mooie teamprestatie.

De komende twee weekenden heeft het team geen wedstrijd. Een mooie gelegenheid om na de komende 6 trainingen, weer op scherp te staan voor de thuiswedstrijd tegen HSC JO13-2. Mede op basis van de uitslag van een andere wedstrijd in de poule, zou 4 mei een bijzondere dag kunnen worden.

Bij deze een oproep om op 4 mei in grote getale naar sportpark “De Kalkwijck” te komen.