ACV JO8-3

2e klasse 13

9 februari 2019 8:45

Zaterdag was het dan eindelijk weer zo ver. De eerste competitiewedstrijd van het jaar. We hadden er allemaal erg veel zin in, want we hebben flink doorgetraind deze winter. Het team is nagenoeg hetzelfde gebleven, we hebben Bricely Verboekend als nieuw lid mogen ontvangen, welkom jongen!

De eerste wedstrijd op eigen terrein werd gespeeld tegen ACV jo8-3 uit Assen. Het was een mooie en gelijkwaardige pot, waarbij we er gelukkig wel als winnaar uit kwamen. Al vrij vroeg wist Jasper Beck met een goede schuiver te scoren. Verdedigend deden Jasper Blaak, Stan Mulder en Stan Rentema (keeper) uitstekend werk. Ook Milan Marinus wist zijn mannetje te staan en had een paar pittige duels. We hadden daarna steeds het betere van het spel, maar moesten door een counter toch een tegengoal incasseren. Na een snelle spelhervatting van Merwin Steen vanaf de zijlijn en een hard schot dachten we weer op voorsprong te zijn komen. De leider van de tegenpartij liet ons echter de bal opnieuw uitnemen. Reden? onbekend… Jammer dat leiders ook menen als scheidsrechters te kunnen optreden. Na rust kon ons nieuwe lid Bricely gelukkig laten zien dat hij een geweldig schot in zijn benen heeft, hij schoot bijna de keeper mee in doel, 2-1 voorsprong. Daarna kwam ACV tegen de verhouding in wederom met een counter op gelijke hoogte, 2-2. In de laatste 5 minuten toch de terechte overwinning, Bricely schoot vanaf de zijlijn door een menigte van spelers de 3-2 binnen. Volgende wedstrijd 16 februari om 8.45 uur tegen Hoogezand.