2 - 2

FVV MO17-1

1e klasse 02

7 mei 2019 18:45

Gisteravond stond de inhaal wedstrijd tegen de meiden van FVV op het programma. Aangezien ze daar nogal wat problemen hebben gehad met de aantal speelsters was het even de vraag of ze zouden komen en met hoeveel. Als snel bleek dat ze gisteravond genoeg speelsters hadden, ze hadden het team kunnen aanvullen met meiden uit de JO teams. Dat is natuurlijk mooi, dan hebben ze in ieder geval genoeg.

Onze meiden hadden er heel veel zin in om weer tegen dit team te spelen, dat bleek al uit het feit dat ze zonder voorbespreking al waren begonnen met de warming up. De trainer heeft de meiden toch nog even terug geroepen naar de kleedkamer om de voorbespreking te doen en de opstelling van deze avond door te nemen. Daarna konden ze het veld weer op.

De wedstrijd begon scherp vanuit onze kant. De duels werden opgezocht en de meiden van FVV hadden eigenlijk weinig in te brengen. Dat er dan een doelpunt aan zat te koemen aan onze kant was dan ook een kwestie van tijd. In de vijfde minuut van de wedstrijd werd de bal hard ingeschoten door Sienna, maar de verdedigster van FVV had stopte de bal met handen en voeten ( ja uleest het goed HANDEN en voeten ) en dat in de zestien. Een panel dachten we, maar de scheidsrechter had het anders gezien. onze meiden lieten zich daardoor niet van de wijs brenegn en na een minuut of 10 gespeeld te hebben werd er door goed samenspel van onze meiden Roos vrijgespeeld en kon ze de bal in het net schieten. De 1-0 stond op het scorebord. Dit gaf onze meiden nog wat extra boost om door te zetten en dat werd beloond door na een minuut of 25 gespleed te hebben. Een actie van Roos die haar mannetje uitspeeld en de bal hard voor het doel schiet. De keepster van FVV kon deze bal net niet pakken en de bal schoot door naar de plek waar Kirsten stond en die de 2-0 intikken. Wat een mooie aanval en perfect afgewerkt. Daarna zakten we toch wat in en kreeg FVV iets meer lucht en daardoor ook iets meer kansjes. Kansjes inderdaad, want veel verder dan dat kwamen de meiden van FVV niet. Tja en dan krijg je een ongelukkige vrijetrap tegen ( wel een terechte, als was het een hele lichte overtreding). Deze vrijetrap werd goed genomen door de aanvoerster van FVV en Marjon zat er goed bij, alleen hij flipte door en lag achter de doellijn. Vette pech, maar het is niet anders. Dit gaf de meiden van FVV net even dat beetje extra en begonnen met meer druk op ons te voetballen. Maar door het uistekende en harde werken van onze dames op het middenveld en in de achterhoede. Konden de meiden van FVV de gelijkmaker niet maken.

De tweede helft begon iets minder scherp aan onze kant. En de meiden van FVV begonnen de tweede helft zeer fel. Door een goed opgezette aanval van FVV werd de bal de zestien ingewerkt en Margré tikte de bal wel weg, maar net niet hard genoeg. Waardoor de linksbuiten van FVV de bal achter Marjon kon tikken. Deze gelijkmaker was het tweede pechmoment van deze wedstrijd. Door deze gelijkmaker had FVV het idee dat ze de wedstrijd naar zich toe konden gaan trekken. Maar de meiden van HS'88 hebben er voor gevochten ( ze hebben echt allemaal heel hard gewerkt ) om dat niet te laten gebeuren. De tweede helft was een helft met kansen aan beide kanten, waar de meiden van HS'88 een lichte overhand hadden. maar helaas was dat net niet genoeg om de wedstrijd uiteindelijk naar ons toe te trekken.

Gezien de resultaten behaald in het verleden tegen dit team van FVV, kan ik alleen maar zeggen, dat onze dames aan het groeien zijn. De eerste wedstrijd verlies je met 1-0, de tweede wedstrijd verlies je met 4-0, de derde wedstrijd houden we de 0, maar zelf scoren lukte nog niet. Nu in deze wedstrijd maken we 2 doelpunten en door wat kleine foutjes geven we de winst weg en eindigen we met een gelijkspel.
Meiden ik heb en ik denk de hele staf en alle ouders langs de kant hebben genoten van de wedstrijd van gisteravond. Want wij hebben hele mooie dingen gezien. Zoals de aanvallen opgezet vanuit het middenveld en verder opgezet door Roos die geregeld een mooie voorzet gaf. De kopballen van Chloé ( hoe krijg je het voor elkaar ). Yvette die met gevaar voor eigen leven slijdingen maakt in de zestien ( maar altijd keurig op de bal). Isa die longen uit haar lijf heeft gelopen om de linksbuiten van FVV bij te blijven ( Usain Bolt is er niks bij ). Joyce die als vervangende linksback haar vrouwtje redelijk onder controle had. Margré en Benthe die de spits van FVV geen ruimte gaf. Lisette die bijna alles opruimde op het middenveld. Alyssa die op rechtshalf weinig ruimte weggaf en af en toe de bal mooi meegaf aan Kirsten of Sienna. Kirsten die zeer oplettend het tweede doelpunt kon maken.  Sienna die altijd maar doorgaat ( soms vergeet ze dat ze niet alleen in het veld staat ). Danique die haar duels bijna altijd won. En Marjon die op het ene kleinde foutje na dan weer een puike wedstrijd stond te keepen.
En dan Sandra die helaas doordat ze vlak voor de wedstrijd misselijk werd en dus niet gespeeld heeft, maar wel onze meiden aangemoedigd heeft, op een manier dat ze nooit gedaan heeft. En dan de andere meiden die onze meiden kwamen aanmoedigen. Nasra, Faduma, Kelsey en Divinja.

Top gedaan meiden, de trainer is trots op jullie.