H.H. (Herwin) Broesder

Afgelopen zaterdag hadden we de inhaalwedstrijd tegen VVS MO17 op het programma staan. Ook dit team hebben we al tegen gespeeld in de najaarscompetitie en toen wisten we er een puntje uit te slepen.

Ook deze zaterdag waren we weer compleet en gingen we met 17 meiden op pad naar Oostwold. Op de parkeerplaats waren de meiden al lekker aanwezig op een aantal na, die bleven liever zitten in de auto om nog wakker te worden.  En opeens zag ik paniek in de ogen van Danique, ze  was haar voetbalschoenen vergeten. Oooo NEEEEEEE. Zij zijn dus eerst nog weer naar huis gereden en vanuit daar richting Oostwold gereden.
Gezien de grote belangstgelling van ouders, vrienden, vriendinnen, enz., enz. Gingen we in kolonne naar Oostwold ( 8 auto's ) voor 17 speelsters. De 9 auto was nog onderweg, want Esmee had last van een Tractor waar ze achter zat. ( ja, dat vertelde ze tenminste. Ik kan me ook heel goed voorstellen dat ze iets te laat uit bed was gegaan  hahahaha )

Terwijl de meiden zich aan het omkleden waren, ging de trainer zich nog even buigen over de opstelling. En aangezien het een prachtige dag was met een heerlijk ochtend zonnetje deed de trainer dat op het terras in de zon. Daarna is de trainer naar de kleedkamer gegaan en uitgelegd wat hij van de meiden verwacht in deze wedstrijd. Heel simpel, de tegenstander niet laten voetballen, kort dekken en als we in de aanval zijn aansluiten en doorzetten richting het doel.

Na een gedegen warming up kon de wedstrijd beginnen. Al snel bleek dat VVS er alles aan wou doen om het eerste doelpunt te maken en op een vroege voorsprong te komen. Maar ondanks dat Faduma zich niet helemaal lekker voelde en Joyce haar plaats had overgenomen op de linksbackpositie. Stond onze achterhoede weer een puike wedstrijd te voetballen. ( Goed gedaan Joyce  en de rest natuurlijk ook ).
Na een minuut of 20 was het Sienna die de bal kreeg aangespeeld en zich door haar tegenstander heen worstelde ( ja u leest het goed, er doorheen worstelde ) kwam ze 1 op 1 tegen de keepster van VVS. Met een goed uitgespeelde actie kon Sienna het eerste doelpunt van deze morgen op het scorebord zetten. Goede gedaan Sienna.
VVS probeerde nog van alles, maar tot scoren kwamen ze niet. mede doordat alle speelster van HS'88 collectief aan het spelen waren en natuurlijk doordat Marjon ook weer fantastisch stond te keepen. ( die warming up van Esmee werpt wel vruchten af, )
Het verdere verloop van de eerste helft was gelijkwaardig, kansen aan beide kanten. Waarbij VVS toch wat positiewisselingen doorvoorden, want nog een doelpunt tegen zaten ze niet op te wachten. VVS begon met 4-3-3 , maar na onze eerste doelpunt gingen ze over op 4-4-2. Hierdoor werd het lastiger voor ons om het spel op het middenveld te beheersen en door te stomen naar het doel van VVS. En hierdoor kreeg VVS toch meer kansen, wat we tot de rust konden weren. We zijn dan ook de rust in gegaan met 0-1 voorsprong.

In de rust gaf de trainer aan dat we ons eigen spel moesten blijven spelen en druk moetsen houden op de tegenstander. Daarna is hij de kleedkamer uitgelopen om de meiden ff te laten uitkakelen.

De tweede helft kon beginnen en zoals elke wedstrijd beginnen we de tweede helft met die speelsters die ook zijn begonnen in de eerste helft. ( Er wordt dan over het algemeen op de helft van een helft gewisseld met de speelsters ). VVS begon de tweede helft met nog meer druk op ons, dan de eerste helft. Ook moet ik toegeven dat VVS het betere spel hadden, zeker in de tweede helft werd er meer en beter gevoetbald door VVS. Waardoor het heel moeilijk was voor ons om de aanvallen van VVS tegen te houden. Toch konden we de voorsprong aardig verdedigen, maar dat de gelijkmaker in de lucht hing was al wel duidelijk. Alleen de vraag was, wanneer. Hoe lang houden we stand.
Na een minut of 18 kwam het onvermijdelijke, de gelijkmaker werd gemaakt door VVS. Een mooi uitgespeelde kans werd benut door VVS. Dit gaf VVS net dat beetje extra om nog meer de druk op te voeren en doordat onze meiden al het nodige hebben gedaan om dat tegen te houden. Kon je zien dat de vermoeidheid begon toe te slaan. De kansen voor VVS bgonnen zich op te stapelen. Gelukkig hadden we Marjon op het doel staan, die er zeker wel voor gezorgd heeft dat VVS niet met dikke cijfers met de winst aan de haal ging. En natuurlijk ook onze verdediging deed hun uiterste best om dat te voorkomen. in een wedstrijd als deze hoop je dan dat het zo blijft zoals het is, maar gezien het spelbeeld, was het niet te voorkomen dat VVS nog eentje maakte waardoor we eerst het gevoel hadden we geven de voorsprong uit handen.
De trainer reageerde hierop om toch nog extra te gaan wisselen om de druk naar voren te houden, wat ook best wel effectief was. Want de kansen gingen ook weer meer gelijk op. Alleen de gelijkmaker aan onze kant te maken, werd door VVS erg moeilijk gemaakt. En aan de andere kant, lukte het VVS niet om de voorsprong uit te bouwen.

Al met al kan de trainer trots op de meiden van HS'88, want ze hebben er alles aan gedaan om er een echte wedstrijd van te maken. Dat ze dan de pech hebben dat VVS 1 keer meer scoort dan wij zelf. Tja, dat is dan niet anders.

Op naar volgende week, want dan hebben we de thuiswedstrijd tegen FVV.