Een strijd om de drie punten, maar grote vreugde was niet op zijn plaats.

2 - 3

HS'88 MO17-1

1e klasse 02

13 april 2019 14:30

Afgelopen zaterdag moesten onze meiden van MO17 spelen tegen de meiden van WVV MO17. Wat we in deze wedstrijd konden verwachten wisten we eigenlijk niet. Want in de najaarscompetitie hadden de meiden van WVV ons een voetballesje gegeven en de eerste wedstrijd in deze voorjaarscompetitie was het andersom. Dus de verwachting was eigenlijk dat WVV er alles aan zou doen om revanche te nemen op de laatst gespeelde onderlinge wedstrijd.

Aangekomen op het sportpark van WVV was het even zoeken naar de kleedkamer en daar aangekomen gingen de meiden zich omkleden en de trainer nam toen weer even de tijd om de opstelling op papier te zetten. Ondanks de wetenschap dat WVV er alles aan zou doen om deze pot te winnen, had de trainer van HS’88 deze intentie ook en zette weer een 4-3-3 opstelling op papier. Toen de meiden klaar waren met omkleden on de trainer de kleedkamer in en vertellen wat de doelstelling was voor deze wedstrijd en de daarbij behorende opstelling.

Nadat het voor iedereen duidelijk was, konden we naar het veld. En daar begonnen de eerste meiden al te twijfelen of we wel zouden kunnen winnen. Want we moesten spelen op kunstgras. En dat blijkt nou niet ons sterkste punt te zijn ( tenminste dat is het idee van een aantal speelsters. ) De warming up verliep prima en aan de koppies van de meiden te zien hadden ze er wel weer heel veel zin in.

De Wedstrijd kon beginnen, Roos nam de aftrap en speelde de bal naar Chloé. Deze speelde de bal weer naar Lisette en Lisette speelde de bal vanuit het midden weer door naar Roos ( rechtsbuiten ). Roos kon door een hele mooie actie hun linksback uitpelen en liep door naar de achterlijn, ze gaf de bal voor en Sienna kon de bal snoeihard in het net werken. Binnen een minuut stonden we al met 1-0 voor.  Ongelooflijk wat een mooie aanval, dit was eentje uit het boekje en zo goed uitgevoerd zie je het zelden ( Daar kan zelfs AJAX nog wat van leren ).  Dat we zo snel op voorsprong zouden komen had niemand verwacht. En nu was het zaak om deze voorsprong uit te bouwen. Alleen de meiden van WVV waren wakker geschud en begonnen beter te voetballen, waardoor we minder kansen konden creëren. De wedstrijd verliep gelijkwaardig en het werd af en toe ook echt wel billenknijpen voor ons, want WVV zette ons behoorlijk onderdruk. Maar ook vandaag weer stond onze verdediging weer uitstekende te voetballen. En ook Marjon stond weer als een professional te keepen. En doordat we zelf de wedstrijd niet echt naar ons zelf konden toetrekken, is de kans op een gelijkmaker van WVV altijd mogelijk. Zeker gezien het spelbeeld op het veld. En dat gebeurde dan ook, WVV scoorde met een hele mooie afstandsschot hoog, maar net onder de lat. Daar kon Marjon net niet meer bij.  Doordat WVV de gelijkmaker had gemaakt werd het spel nog feller dan het al was. Maar de goed fluitende scheidsrechter zag alles en had de meiden aardig onder controle.  En alsof de trainer het van te voren wist ( hij had nog voor de wedstrijd tegen Yvette gezegd, als er een vrije trap komt, neem je tijd en rust, blijf geconcentreerd en dan de vrijetrap nemen. ) We kregen inderdaad een vrijetrap doordat er een overtreding werd gemaakt op Danique. Deze vrijetrap was op ongeveer 30 a 35 meter vanaf het doel van de tegenstander. En Yvette nam inderdaad even haar rustmomentje en schoot de bal met zoveel gevoel en precisie, dat de keepster van WVV alleen maar kon kijken naar de bal, want deze was onhoudbaar voor de keepster. Ook dit was eentje die in de eredevisie niet zou misstaan. Wat een opluchting, we stonden weer voor en nu was het zaak om de voorsprong vast te houden. Dit lukte ook tot het rust signaal.

In de rust gaf de trainer aan, dat WVV erg veel wisselde met hun voorhoede spelers en dat dit best lastig te verdedigen is, maar dat het belangrijk was voor onze verdedigers om hun positie te behouden en je niet laten leiden door het door elkaar heen lopen van de voorhoedespelers van WVV. Ga van je eigen spel uit en maak de acties voorin.

In de tweede helft was het al snel duidelijk dat WVV niet van plan was om ons de winst te geven en zette werkelijk alles op alles om in ieder geval de gelijkmaker te maken. Hierdoor lieten ze wat gaten vallen in hun verdediging, maar desondanks was het een spel wat aan beidde kanten zeer spannend was. De gelijkmaker hing in de lucht, maar een uitbouw van onze voorsprong ook. Het was echt wie heeft het geluk om de volgende doelpunt te maken. En dan wordt er een aanval opgezet door Sienna en beland de bal uiteindelijk bij  Sandra ( onze linksbuiten ), die met haar linkervoet een peer tegen de bal gaf en die was ook onhoudbaar voor de keepster van WVV. Wat een geweldig doelpunt. David Neres ( AJAX ) zou daar Jaloers op zijn. Gezien het spelbeeld van deze wedstrijd was dit voor ons een opluchting om de voorsprong uit te bouwen. Want zoals al eerder benoemd, het was rete spannend. Maar WVV gaf niet op en bleef de druk op ons houden wat dan uiteindelijk ook resulteerde in weer een doelpunt voor WVV. Inmiddels praten we dan over 2-3 stand, met nog 10 minuten te spelen. Het spel bleef op en neer gaan met aan beide kanten goed uitgespeelde kansen. En dan gebeurd er helaas een vervelend momentje. Een voorzet van WVV komt bij Marjon terecht en de spits van WVV gaat te ver door op Marjon. Maar wat Marjon uitstekend doet is, ze gaat er altijd vol voor, dit kwam de spits van WVV duur te staan. Je kon vanaf het midden van het veld een “KRAK’ horen. Het spel werd stil gelegd en al snel bleek dat de spits van WVV een breuk had opgelopen in het scheen- of kuitbeen.

De scheidsrechter gaf ook direct aan dat het tijd was.

Ondanks dat we met drie punten van het veld zijn gegaan, was de overwinningsvreugde getemperd, vanwege het voorval van de spits van WVV, wij wensen haar dan ook heel veel sterkte met het herstel.