3 - 1

WVV MO17-1

1e klasse 02

16 februari 2019 12:00

Afgelopen zaterdag stond onze tweede competitiewedstrijd op het programma tegen WVV MO17-1. In de competitie van het najaar hadden we ook al tegen WVV gespeeld en toen hadden we verloren met 1-4 en om die reden hadden onze meiden wat recht te zetten, omdat het verlies in die wedstrijd niet nodig was geweest.

Met deze gedachte ging de trainer zich buigen over de opstelling waarmee we zouden kunnen gaan beginnen. Gezien het resultaat bij de vorige wedstrijd tegen FVV, had hij het vertrouwen gekregen van een aantal speelsters die het in de voorhoede prima hadden gedaan. Daardoor wou hij dan ook beginnen met deze voorhoede om de druk voorin al te verhogen op de tegenstander.

De voorbespreking in de kleedkamer was dit keer kort en bondig, maar wel heel duidelijk. Voorin al beginnen met storen, kort dekken, de tegenstander niet laten voetballen en als wij elkaar aanspelen dan ook de bal goed aanspelen. De meiden hadden er heel veel zin in, want ze konden niet wachten om naar het veld te gaan om te beginnen met de warming up.

Even voor 12:00 uur vond de scheidsrechter het al wel tijd om te beginnen aan de wedstrijd en na het fluitsignaal van de scheids was al snel duidelijk dat onze meiden de opdracht van de trainer goed begrepen had. Er werd direct druk gezet op tegenstander, waardoor deze niet aan het voetballen kwam en onze meiden al snel bij de 16 kwamen van WVV. De eerste echte kans liet nog even op zich wachten, maar dat die er zou komen was een feit. Wat een inzet van onze meiden, geweldig om te zien dat het hele team hard aan het werken was om hier een geweldige pot voetbal te laten zien. En dan eindelijk na een minuut of 15 kwam Danique aan de bal en met haar wel bekende moves brak ze door de verdediging van WVV en gaf de bal een beste peun waar de keepster van WVV geen grip op kon krijgen, de 1-0 stond op het scorebord. Onze meiden waren zo blij, dat ze op een gegeven moment toch wat verzwakten en daardoor de voorsprong niet konden uitbouwen. Het werd WVV zelfs makkelijker gemaakt waardoor ook WVV een aantal kansen kreeg. Niet echt veel want onze verdediging stond weer als een bewegende muur te voetballen. Er kwam niks langs, waardoor Marjon niet veel te doen had. En om aan te geven hoe gedreven onze meiden waren om de deur dicht te gooien, blijkt wel uit het feit dat Margré een hard geschoten bal op haar voorhoofd kreeg en daardoor achterover viel ( waarbij iedereen dacht, die staat nooit meer op ) was het gewoon in 1 beweging dat ze al weer recht op stond om de bal als het nodig was weer op te vangen.  Het verloop van de eerste helft was grotendeels op de helft van WVV, maar een tweede doelpunt wou maar niet lukken. En dan gebeurd er waar je dan altijd bang voor bent. Door een ongelukkige uittrap van Yvette belande deze in de voeten van de spits van WVV en deze kon de bal vanaf een meter of 20 vrijuit schieten op het doel en Marjon haar zicht was geblokkeerd waardoor ze bal iets te laat zag, 1-1 op het scorebord. Ondanks dat WVV hier moed uit haalde konden ze verder niks gevaarlijks doen richting ons doel en het bleef dan ook bij een paar uitbraken van WVV. Terwijl het spel ook de rest van de eerste helft op de speelhelft was van WVV.
De Scheidsrechter die een prima potje stond te fluiten, gaf het rust signaal aan en we konden naar de kleedkamer, voor de wel verdiende rust.

Tijdens de rust in de kleedkamer, gaf de trainer aan dat hij trots was op het team en dat ze goed bezig waren. En dat ze de tweede helft met de zelfde spirti in moeten gaan. En daarna is hij de kleedkamer uitgelopen om de meiden de gelegenheid te geven om lekker rumoerig ( zoals ze altijd heel goed kunnen ) met elkaar te praten/kletsen hoe je het ook maar noemen wil. Maar al snel waren onze meiden weer uit de kleedkamer, ze waren gebrand om deze wedstrijd niet weggeven en de drie punten thuis te houden.

De tweede ging van start en er werd al heel snel duidelijk dat onze meiden WVV geen enkele ruimte wilden geven om ook maar dicht bij ons doel te komen. Met als resultaat dat ook in de tweede helft het voetbalgeweld op de helft was van WVV. En dat een tweede doelpunt voor onze meiden er aan zat te komen was een kwestie van tijd, want komen zou die. En inderdaad nadat Danique de bal inbrengt in de 16 werd er rommelig uitverdedigd door WVV, waar Nasra dankbaar gebruik van maakte en op haar manier de bal zo raakte dat de keepster van WVV het nakijken had. We stonden weer voor, 2-1 op het scorebord. Wat een opluchting en blijdschap, zowel op het veld als langs de kant.
Wat onze meiden nu beter deden dan in de eerste helft was dat ze nu door bleven gaan om te proberen de voorsprong uit te breiden. Ondanks de vele mogelijkheden, duurde het toch nog wel even voordat de mokerslag konden gaan geven aan WVV. Maar dan helemaal uit het niets, wou kirsten een voorzet geven ( ten minste zo leek het, waar hebben we dat eerder gezien? O ja, ADO Den Haag vrijdagavond tegen Pec Zwolle ) en ook bij Kirsten vloog de bal over de keepster het doel in, wat een mooi doelpunt ( deze was nog mooier dan van de speler van ADO Den Haag ). 3-1 op het scorebord. Ondanks dat WVV nu echt wel door zou moeten hebben dat wij onze voorsprong niet zouden wegggeven bleven ze het proberen en creëerden nog een aantal kansjes. Maar Marjon stond ook zaterdag weer een fantastische pot te keepen en onze verdediging gaf weinig ruimte weg achterin. En zo konden we de wedstrijd afsluiten met een 3-1 overwinning.

Meiden wat hebben jullie een fantastische teamprestatie geleverd. Iedereen heeft hard gewerkt om het maximale er uit te halen. Een genot om naar te kijken.