1 - 0

HS'88 MO17-1

1e klasse 02

4 mei 2019 11:00

Afgelopen zaterdag hadden we de returnwedstrijd in en tegen Pekela. De thuiswedstrijd hadden we moeizaam gewonnen met 1-0. Dus de verwachting was dan ook dat Pekela revanche zou willen nemen.

De eerste helft ging aardig gelijk op, met een lichte overhand van Pekela. Maar door het uitstekende verdedigende werk van onze verdedigers, kon Pekela hun kansen niet benutten. Maar ook Pekela stond goed te verdedigen, waardoor onze meiden ook maar weinig kansen kregen. Het spel was dan ook op het middenveld, waar de duels hard werden gespeeld. We zijn de rust in gegaan met 0-0.  Het lijkt zo een saaie wedstrijd, maar het was rete spannend omdat er kansen waren aan beide kanten, die aan onze kant helaas niet benut konden worden en gelukkig aan de kant van Pekela ook niet.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft ook werd gespeeld. Harde duels op het middenveld. Uitstekende verdedigende acties van onder meer Yvette, maar ook aan de kant van Pekela. En als er dan toch een schot werd gelost op ons doel, dan was er altijd Marjon nog, die ook zaterdag weer uitstekend stond te keepen.
Maar als er geen doelpunt gemaakt wordt door je eigen team, kan je er in een wedstrijd als deze op wachten dat de tegenstander dan altijd net even iets meer geluk heeft. En dat gebeurde ook inderdaad. Tijdens een corner viel de bal precies goed voor de voeten van de spits van Pekela en die kon de bal het net in schieten. Door dit doelpunt had Pekela het idee dat ze nog meer konden maken. Maar dat lukte niet door het harde werken van onze meiden. Alleen het harde werken werd helaas niet beloond met een gelijkmaker.

Voor ons gevoel hebben we punten laten liggen. Maar eerlijk is eerlijk, Pekela was afgelopen zaterdag net even iets beter.