HS’88 verliest bekerwedstrijd nipt van GVAV-Rap. 3-4

3 - 4

GVAV-Rapiditas 1 (zon)

Groep 1 SR2

28 november 2018 20:00

Woensdagavond 28 november werd de bekerwedstrijd gespeeld tussen HS’88 en GVAV-Rapiditas uitkomend in de 2e klasse zondag uit Groningen. De wedstrijd werd gespeeld op het kunststofveld van HS’88. De wedstrijd begon om 20.00 uur.

Het was vanaf het begin een snelle wedstrijd waarbij het initiatief lag bij GVAV. Er kwamen kansen voor GVAV. Maar de eerste kans was voor HS’88. Een inzet van Sven Rosevink werd op het nippertje gered door de punt van de schoen van de keeper. Daarna kreeg GVAV ook kansen maar werden gekeerd door Lucas Wijma keeper van HS’88.  Het was toch HS’88 die op voorsprong kwam tegen de verhouding in. In de 12e minuut Mocht Justin de Groot een vrije trap nemen ver buiten het strafschopgebied. Sven Rosevink kopte de bal in 1-0.  GVAV bleef toch de betere ploeg en creëerde  kansen maar werden niet benut. Het was in de 24e minuut toen de spits van GVAV toch kon scoren door wat slordigheden van de defensie van HS’88 1-1. Nog geen minuut later in de 25e minuut een snelle uitval waardoor de 1-2 werd gescoord. GVAV kreeg net wat meer kansen dan HS’88. Het werd in de 35e minuut 1-3 door een fout op het middenveld van HS’88. Dit was tevens de ruststand.

Direct na de rust in de 47e minuut een mooie aanval van HS’88 werd perfect afgerond door Miquel Korte 2-3. HS’88 ging steeds beter voetballen en creëerde kansen helaas werden ze niet benut. Ondanks dat HS’88 de bovenliggende ploeg was in de 2e helft scoorde GVAV 2-4. Daarna kreeg HS’88 nog een paar kansen Het was Sven Rosevink in 71e minuut die open voor de goal kwam maar zijn schot ging over.  Toch werd het nog 3-4 door Tjerk Kalverboer die net buiten het strafschopgebied met een strak schot de goalie van GVAV passeerde. HS’88 bleef nog fanatiek aanvallen en creëerde nog een paar kansjes maar het bleef 3-4. HS’88 kan terugkijken op een goede wedstrijd met vele snelle combinaties. Natuurlijk hadden ze willen winnen. Maar voor het publiek was het een mooie wedstrijd maar helaas het einde van de beker voor HS’88.  Scheidsrechter Wenting floot een goede wedstrijd. Zaterdag op dezelfde voet door gaan tegen De Fivel in Zeerijp, dan komt het goed.