... (penalty)

3e klasse I

13 februari 2019 20:00

J. H. B. Tuntelder

We waren er niet gerust op, waren enorm in de weer geweest met het op verzoek van Winsum verplaatsen van deze wedstrijd die eigenlijk zaterdag gespeeld moest worden. Deze woensdagavond leek ons het beste, al weet je nooit met wat voor team ze dan komen opdraven. Daarbij acteerde Winsum afgelopen week gewoon sterk, door met maar 1-3 van het oppermachtige SIOS te verliezen, waarbij ze zelf aangaven dat ze 70-80% op de helft van Sios stonden te ballen.

In ons team waren er de afgelopen tijd toch wat “dingetjes” ingeslopen, kleine ergernissen over elkaar, matige inzet van sommige, “gezeur” en daarvoor waren gaandeweg de week nog heel wat gesprekjes voor nodig geweest. We waren vanavond benieuwd of de neuzen wel dezelfde kant op stonden.

Na aanvang leek onze angst bewaarheid, want van begin  af aan werd HS88 door Winsum hard in eigen hoek terug gezet en hield Winsum de druk er flink op. Snelheid, souplesse en scherpte in passing bij Winsum maakte dat HS88 alle zeilen moest bijzetten om het spervuur aan aanvallen te pareren. Verdient kwam Winsum al na 6 minuten op voorsprong na de zoveelste steekpass die door hun rechtsbuiten voor de voeten van de ongedekte centrale spits werd geplaatst. Ze kon koud afronden in de rechterhoek.

De dreiging was nog niet afgelopen en het leek of we steeds een speler tekort hadden, maar gewerkt werd er wel. HS88 leek anders dan afgelopen week ECHT van plan duels te winnen en toonde inzet. De lange bal werd alleen in nood ingezet en gaandeweg kwamen we onder het juk uit dat winsum heette. Onze uitbraken zijn altijd gevaarlijk en Maaike stoomde op. Ze was niet zelfzuchtig tegenover de keeper, want ze zag dat Daphne rechts mee opgekomen was en  legde netjes af. De gelijkmaker was daar 6 minuten na de 0-1

Ineens waren we ontketend en leek Winsum onder de indruk. Trisha scoorde 6 minuten later haar eerste en een kwartietje later mocht ze een met het hoofd door Maaike meegenomen bal ook afronden tot 3-1. De machine was op gang. Net toen we tegen Jeanine riepen dat ze moest gaan opbouwen, zag ze voorin een schim starten en hanteerde ze de lange bal over 80 meter voor de voeten van Maaike die met 1 lob de keepster verschalkte. Weer 2 minuten later maakte Maaike nuttig gebruik van een klutsbal en was het na een zinderend eerste kwartier uiteindelijk al 5-1. We beseften maar amper wat er was gebeurd in 5 minuten toen de rook wat was opgetrokken...
Op slag van rust zag de scheidsrechter een overtreding in het strafschopgebied van HS88, een uitgestoken been, waarover een Winsum speler viel en dit gaf recht op een strafschop. Hoewel Esmee al voor de bal in de juiste hoek lag, miste ze deze toch op een haar na; 5-2

Veel goals waren ontstaan uit samenwerking tussen linies en personen, waar eerder juist die “dingetjes” mee waren geweest en het maakte de staf echt gelukkig te zien, hoe ze de adviezen positief hadden opgevolgd en dat je dat dan op het veld terug ziet. Die vechtlust en opbouw, de coaching etc. Geluk dwing je af. Niet geluk in het spel, maar wel echt geluk, wat je voelt als het (ge-) lukt.

De tweede helft restte ons slechts om de grote voorsprong over het eind heen te tillen en Winsum moest komen.. HS88 was inmiddels zo vol zelfvertrouwen en Winsum was zo terug gezet, dat ze er ook niet meer in geloofden.  Onze wissels waren broodnodig omdat de hoge speelsnelheid zijn tol wel had ge-eist in de eerste helft. De aanvoerster van Winsum kreeg nog een kaart voor het geirriteerd natrappen op de neergehaalde Kyra, die gelukkig zelf wel verder kon. Een inzet van Eva na een corner spatte nog op de lat uiteen, de keepster van Winsum was wel gegroeid in de wedstrijd en haalde nog diverse schoten uit de lucht. Het was goed zo, een vette winstpartij voor HS88, 6 punten in 4 dagen en nr 2 Oranje Nassau voelt onze hete adem in de nek. Allebeide hebben we nu 26 punten, maar ON heeft nog 1 wedstrijd minder gespeeld. Ons doelsaldo is met 10 doelpunten + wel veel beter. 1x verliezen voor ON en HS88 schuift op naar 2, een knappe prestatie!

Zo’n wedstrijd met de getoonde inzet van ALLE speelsters, daar wordt je als leiders en trainers echt gelukkig van. Heerlijk man. Wat een geluk (ervaar je dan)

En het geluk kon nog niet op, want na de wedstrijd werd bekend, dat succesvol trainer van Vr1 Patrick Santing had bijgetekend voor tenminste 1 jaar. Zie HIER.
Vorig jaar promotie, dit jaar meedraaien in de top van de 3e klasse, het geeft hem en de club zoveel vertrouwen dat een 3e jaar (doorgaans de vruchtbaarste) bij HS88 moet tonen waar deze talentvolle groep echt toe in staat is en hij heeft er zin in. Succes Patrick!