85'

3e klasse I

8 december 2018 14:30

T.J. Meijer

Afgelopen zaterdag stond alweer de 10e en tevens laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. De ploeg van trainer Patrick Santing en assistent Jacob Dijk moest het helaas stellen zonder assistent- en tevens leider Jan Breeuwsma. Deze had andere verplichtingen dit weekend maar had ons op het hart gedrukt dat hij toch graag met een 3e plek de winterstop in wilde.

Aangezien het weer onstuimig was geweest de nacht ervoor en het nog steeds hard waaide en regende vlak voor vertrek hadden we lichte twijfel of de wedstrijd wel door zou gaan. Hoe graag we ook wilden, we wisten van de eerdere ontmoeting in de voorbereiding dat de terreinknechten van Bedum vrij snel zijn in het afkeuren van de velden. Gelukkig verscheen dan ook het bericht op facebook dat bij Bedum alle wedstrijden door zouden gaan en konden we aantreden op bijveld 5 tegen de plaatselijke VR1.

De eerste 20 minuten begonnen we goed, combinatiespel via de flanken zorgden ervoor dat we kansen kregen en de bovenliggende partij waren. Na 21 minuten was het dan ook HS’88 die heel terecht op een 0-1 voorsprong kwam. Een steekpass van Maaike zorgde ervoor dat Daphne 1 op 1 met de keepster kwam te staan en deze schoot beheerst de bal onder de keepster door.

Vanaf dit moment begon HS’88 tegen zichzelf te voetballen, onnauwkeurig in de passing, bij balverlies eerst balen en dan pas terugschakelen waardoor Bedum beter in het spel kwam. Het was dan ook aan onze keepster Esmee te danken dat het bij rust nog steeds 0-1 stond.

In de rust besloot trainer Patrick om powervrouw Jeanine Schuur in te brengen. In eerste instantie was het idee om Jeanine puur als laatste vrouw in te brengen maar door vermoeidheid/pijntjes liep het deze wedstrijd even anders. Jeanine werd doorgeschoven naar het middenveld waarna ze in de 66e minuut aan een rush begon en deze afrondde met een droge schuiver: 0-2 en gelukkig wat meer lucht voor de vrouwen van HS’88.

Effectief zijn in kansen was het motto voor de wedstrijd, dit hadden we met deze voorsprong wel laten zien in ieder geval. Helemaal mooi was het dan ook dat Selina Santing na een lange solo, kappend en draaiend zich een weg baande door meerdere tegenstanders, de bal in de rechterbovenhoek schoot en daarmee de 0-3 aantekende. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, 3 punten in de tas en klaar. Groot compliment aan Bedum dat dit dus niet zo was, ze bleven knokken en kansen creëren. Wederom stond Esmee haar mannetje en keerde iedere bal op de goal van HS’88.

Toch viel er nog een goal voor Bedum. De bal kwam voor de goal en naar onze mening werd Esmee binnen de 5 meter enorm gehinderd waardoor ze niet bij de bal kon en deze tegen de touwen sloeg. Jacob had de vlag omhoog, spelers protesteerden maar de scheidsrechter was onverbiddelijk, 1-3.

De wedstrijd liep richting het einde en eindigde helaas met een blessure voor de keepster van Bedum. In de laatste aanval van HS’88 kwamen Monique Harkema en de keepster naar het leek in botsing waarbij de keepster geblesseerd bleef liggen. Dit was aanleiding voor de scheidsrechter om de wedstrijd te beëindigen, uiteraard zeer terecht gezien de tijd die er nog te spelen was.

Terugkijkend op de eerste helft van deze competitie kunnen we stellen dat we tevreden mogen zijn. Als promovendus in de 3e klasse na 10 wedstrijden op een keurige 3e plek staan, 6 gewonnen, 2 gelijk en 2 verloren is een prima prestatie. De 2 verliesbeurten hebben we verloren van de nummers 1 en 2 in de competitie, SIOS en Oranje Nassau. Al met al zijn we heel trots op wat we bereikt hebben met elkaar en gaan we met frisse moed richting 2019.

Bedum VR1 – HS’88 VR1              1-3

’21 Daphne Wollinga 0-1, ’66 Jeanine Schuur 0-2, ’78 Selina Santing 0-3, ’83 Bedum 1-3

Geel: Daphne Wollinga en Jeanine Schuur

Opstelling: Esmee Lamain, Dianne Bierling, Melanie de Boer (’60 Eva Buurke), Monique Harkema, Nicole Kruijer, Daphne Wollinga, Selina Santing, Jacobine Jonkman (’45 Jeanine Schuur), Mandy van der Molen, Maaike Weender, Trisha Mayer