4 - 8

SPW MO17-1

1e klasse 11

22 december 2018 10:30

Afgelopen zaterdag stond er voor onze meiden nog een inhaal wedstrijd op het programma, namelijk tegen SPW uit stadskanaal.

Omdat het toch de laatste wedstrijd is van dit seizoen en er voor ons niks meer te verliezen was ( alleen nog maar iets te winnen). Besloot de trainer om de opstelling wat aan te passen op een aantal punten. Gewoon om te kijken of bepaalde speelsters ook op een andere positie zouden kunnen spelen. Met het oog op de toekomst, want scoorend vermogen is wel een dingetje in dit team en om westrijden te kunnen winnen heb je dat toch echt wel nodig.

Nou is dit natuurlijk wel een gok tegen de nummer 4 van deze competitie, maar je weet maar nooit waar dit op uitdraait.
Zo begonnen we de eerste helft echt fantastisch, onze meiden waren vanaf minuut 1 scherp en dat resuteerde binnen 5 minuten in een doelpunt door een assist van Margré naar Yvette, die het keurig afmaakte. Zou het dan toch??? Is het mogelijk???? Hebben we vandaag geluk??? Het antwoord daarop is al snel duidelijk, NEE. Ook vandaag was het niet onze dag, SPW kwam al snel langszij en drukte gelijk door en binnen een kwartier spelen stonden we al weer achter met 1-3. Mede doordat onze meiden toch de scherpte misten van de eerste 5 minuten, maar ook doordat SPW beter was gaan voetballen. Elke kleine fout werdt gelijk afgestraft door SPW. Maarrrrrrrrr gelukkig hebben we dan nog Marjon in het doel staan. Die heeft er zo veel uit kunnen halen, ongelooflijk. Zelfs de tegenstander was daarvan onder de indruk.
Ik moet toegeven dat onze meiden niet van opgeven weten, ze blijven proberen om er een mooie wedstrijd van te maken en dat is mooi om te zien. Het heeft zelfs als resultaat dat Yvette haar tweede doelpunt maakt, we komen weer dichterbij.
Helaas vonden de meiden van SPW dat niet zo leuk en gingen nog meer druk zetten op onze meiden, waardoor SPW nog voor rust hun vierde doelpunt maakte.
We zijn dan de rust ingegaan met de stand 2-4.
Gezien het spelbeeld van de hele eerste helft, een terechte stand.

In de rust heeft de trainer aangegeven dat onze meiden zo door moeten gaan, maar met wel wat extra overtuiging en achterin moet het resoluter. Geen risico's en de tegenstander niet de kans geven om te schieten.

De tweede helft ging eigenlijk verder zoals de eerste helft was geëindigd. Goede uitgespeelde kansen voor SPW en wij kwamen er af en toe ook uit met een aantal mooie kansen. Het was daardoor een mooie spannende tweede helft. Met iets meer voordeel voor SPW. Spw kon daardoor hun voorsprong uitbreiden en inmiddels was het al 2-6. Ondanks dat de voorsprong van SPW groter werdt, bleven onze meiden vechten voor de bal en ze probeerden de druk er op te houden bij de meiden van SPW. Dat gaf onze meiden de nodige kansen en Yvette maakte daardoor ook haar derde doelpunt van de wedstrijd en noiet lang daarna kwam zelfs de vierde van Yvette. Het was inmiddels 4-6, was het dan toch nog mogelijk???? Daar kan ik kort over zijn, NEE. SPW was echt niet van plan om de wedstrijd uit handen te geven. En maakte er zelf ook nog 2 bij. Eind uitslag was dan ook 4-8.

Dit was de laatste wedstrijd van dit najaar en dan kan je altijd even terugkijken, hoe het is gegaan met dit team.
Ik ben blij verrast door dit team. Zeker omdat dit team dit seizoen als nieuw team is opgezet, waarbij er zelfs meiden zijn die voor het eerst dit seizoen voetballen of ergens in het verre verleden hebben gevoetbald. En meiden die nog maar een aantal seizoenen voetballen. Met andere woorden dit is niet een zeer ervaren team ( uitzonderingen zijn er natuurlijk wel ) en dan al zulke resultaten neerzeten.
In dit seizoen hebben de meiden laten zien, dat ze als team voetballen en dat ze als team zijn gegroeid in het voetballen, maar ook in de omgang met elkaar. Dit is mooi voor de trainers/begeleiders om te zien, waardoor zij denken dat het komende voorjaar  een heel mooi seizoen zou kunnen gaan worden.