1e klasse 11

7 december 2018 19:30

Onbekend

Afgelopen vrijdagavond stond de competitiewedstrijd tegen WVV op het programma.

Door de stand zoals die was voor de wedstrijd en de al gespeelde wedstrijden had de trainer/coach de inschatting gemaakt dat met deze wedstrijd wel een 3 punter te behalen was. En met deze inschatting werd de voorbespreking in de kleedkamer gehouden, met als doel druk naar voren, geen risico's achterin en voetballen met en voor elkaar.

De warming up verliep goed, onze meiden waren gedreven en hadden er enorm veel zin in.

De wedstrijd kon beginnen en gelukkig voor iedereen ( ook de voor de vele toeschouwers ) was het net weer droog toen de wedstrijd begon. Want wat was er een regen gevallen die dag.
Al snel bleek dat beide teams voor de winst wilden gaan en er werd dan ook lekker gevoetbald door beide teams. Onze meiden hadden toch een licht overwicht en het spel werd het meeste gevoetbald op de helft van WVV. Maar tot een doelpunt kwam het niet, door het fel verdedigende werk van WVV. Ook WVV kwam wel eens aan onze kant van het veld, en dat noem je dan effectief voetballen, 1 kans en in combinatie met een foutje aan onze kant en dan krijg je een doelpunt tegen. Onze meiden gaven niet op en zoals eigenlijk de hele eerste helft was het spel grotendeels op de helft van WVV.  Maar in plaats dat we de gelijkmaker gaan maken, komt WVV weer gevaarlijk uit en weer door een aantal grote fouten van onze meiden kijken we tegen een achterstand van 0-2 aan.
En dan nog blijven onze meiden er in geloven, ze blijven druk zetten op WVV en proberen er alles aan tedoen om de aansluitende treffer te maken. Dit gebeurd dan gelukkig ook door een mooie aanval op rechts die naar onze spits Nasra gespeeld word en die net voorlangs schiet, maar Roos was alert en liep door naar de bal en kon hem alsnog in het doel schieten. He, gelukkig de aansluiting was er en dan door zetten en hopen op de gelijkmaker voor de rust.Maar de rust liet nog even op zich wachten, want op een of andere manier had de scheidsrechter zijn focus niet helemaal scherp en liet door spelen tot een minuut of 50. En dat de schiedsrechter zijn focus niet scherp had, bleek al eerder in de wedstrijd een speler van WVV komt met gestrekt been inzetten op onze linksbuiten Sandra ( in mijn ogen een duidelijke overtreding, want de bal was allang weg en kon nooit meer geraakt worden door de verdedigster van WVV ), maar de scheidsrechter vond het geen overtreding, want hij vond het allemaal wel meevallen.

Eindelijk het rustsignaal was er en konden we naar de kleedkamer, waar de trainer/coach zijn ongenoegen duidelijk verwoorde. Want het was echt niet nodig om die 2 tegendoelpunten te krijgen. Dit waren echt fouten die niet nodig waren, waar ook onze eigen grensrechter een aandeel in had. ( tweede tegendoelpunt was een buitenspel situatie. Wat de scheidsrechter wel had gezien, maar omdat de vlag niet duidelijk omhoog ging heeft hij niet gefloten )

De tweede helft werd er vanaf het begin af aan feller gespeeld door onze meiden, maar wel wat slordiger. De focus was er niet meer helemaal, ondanks de grotere vechtlust om die gelijkmaker binnen te halen. Mede doordat de focus toch wat minder was in de tweede helft en doordat WVV daar dankbaar gebruik van maakte was de tweede helft meer een spel van tegenhouden en overleven. Ondanks dat creeërden we nog wel een aantal kansen, maar ook nu hadden we de pech dat de ascheidsrechter zijn focus niet goed had. Een overduidelijke handsbal ( bal uit de lucht pakken, boven het hoofd ) vond de scheidsrechter niet genoeg voor een vrijetrap. En weer een sliding met een gestrekt been in de 16, waarvan de scheidsrechter het niet echt een overtreding vond.
Het enige wat de scheidsrechter wel goed deed, hij was consequent. Want ook bij de overtredingen die gemaakt werden door onze meiden gaf hij geen vrijetrap mee voor WVV.
En zoals al eerder genoemd WVV voetbalde effectief, de kleine aantal kansen die ze hadden werden benut en daardoor hebben wij deze wedstrijd verloren met 1-4.

Op voorhand had de trainer/coach dit niet zo ingeschat. Maar WVV was gewoon de betere ploeg Vrijdagavond.