7 - 1

HS'88 MO17-1

1e klasse 11

3 november 2018 13:00

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd van HS'88 MO17-1 tegen Nieuw Buinen MO17- op het programma. Dit is de koploper ( gedeeld met Westerwolde ) op dit moment van de competitie en daardoor wisten we van te voren dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Zeker omdat we een aantal spelers geblesseerd hebben, moesten er op bepaalde posities andere speelsters worden ingezet. Vanwege de blessures hadden we 2 gastspeelsters mee, namelijk Jill en Deborah.

Eenmaal aangekomen in Nieuw Buinen, zijn de meiden zich gaan omkleden. De trainer zocht weer een plekje in het lekkere najaars zonnetje op, om de opstelling op papier te zetten. Als de dames klaar zijn gaat de trainer naar de kleedkamer om de tactiek van vandaag door te nemen en de opstelling bekend te maken. Hier en daar een speelster die op een andere positie werd gezet, van wege het missen van een aantal speelsters.

De opdracht was duidelijk, kort op de man, aansluiten, elkaar helpen en niet laten voetballen.

Na een gedegen warming up vond de scheidsrechter het al wel tijd om te beginnen. En al snel was duidelijk waarom Nieuw Buinen koploper is. Binnen 1 minuut keken we al tegen een achterstand aan. Een mooi uitgespeelde kans van Nieuw buinen werd netjes afgewerkt. Maar heee wat gebeurd daar?  Onze meiden werden in een keer feller en door een mooie bal van Cloë op Jill, kon Jill zich vrij maken van haar tegenstander en maakte de gelijkmaker. Wat gebeurd hier????????? Wat een euforie, Zouden we dan toch een kans kunnen maken tegen deze zeer goed spelende Nieuw Buinen?
Het spel ging gelijkwaardig verder en Nieuw Buinen begon nog meer druk te zetten op ons, wat dan jammer genoeg door een rommilige achterhoede een doelpunt opleverde voor Nieuw Buinen. Maar onze meiden gaven niet op en bleven proberen om vooruit te voetballen. Waardoor we genoeg kansen kregen, alleen de bal wou het net niet in.
Doordat onze verdediging niet helemaal hun beste dag hadden deze dag, stonden we uiteindelijk met 4-1 achter tijdens het rustsignaal.

In de rust is door de trainer aangegeven dat ze toch op deze manier door moeten gaan en dat het achterin wat scherper moet zijn. Toch hier en daar een paar positie veranderingen doorgevoerd. Om achterin iets meer zekerheid en rust te krijgen.

De tweede helft ging verder zoals de eerste helft was geïndigd, een Nieuw Buinen die aan hun doelsaldo wilden gaan werken. In de tweede helft waren onze meiden toch iets teveel onder de indruk van de tegenstander en daardoor kreeg Nieuw Buinen te veel kansen. Maar Yvette stond op het doel en heeft goed staan te keepen en heeft er veel ballen tegen kunnen houden. Helaas maar toch door hier en daar weer een foutje van en onze verdediging en onze keepster lukte het Nieuw Buinen om hun voorsprong uit te bouwen, inmiddels was hat dan 5-1 voor Nieuw Buinen.
En dan op een gegeven moment was een speelster van Nieuw Buinen die bijna was doorgebroken en alleen nog Deborah naast zich had. En die dacht laat ik maar even een klein tikje tegen de voeten aangeven, waar Deborah dan ook een terechte gele kaart voor kreeg. En dan heb je weer een panelty tegen, deze werd keurig benut door Nieuw Buinen.
De wedstrijd verliep verder best wel grimmig, mede doordat de scheidsrechter het nodig vond om kleine overtredingen alleen te bestraffen als die werden gemaakt door onze speelsters. Tja, het fenomeen, thuisfluiter was er weer. Hierdoor waren onze meiden toch wel wat geïrriteerd en daardoor werd het voetballend wat minder. En Daardoor kon Nieuw Buinen nog een keer scoren. Eindstand 7-1, op voorhand voor getekend, maar als we de wedstrijd hadden kunnen blijven spelen zoals de eerste 15 minuten van de eerste helft, had er zeker meer in gezeten.

Al met al hebben onze meiden hun best gedaan, met dit keer veel verbeterpunten en het gemis van een aantal speelsters.

En dan zit je thuis op de bank en zie je dat het wedstrijdformulier is ingevuld. En wat blijkt ? De scheidsrechter heeft in plaats van een gele kaart te noteren een rode kaart ingevuld. HUH???????????????
Scheidsrechters zijn ook mensen en maken af en toe ook wel eens een foutje. Dit kan gebeuren en moet je accepteren en na de wedstrijd geef je de scheidsrechter een hand en daarmee moet het klaar zijn. Maarrrrrrr dit kan natuurlijk niet, dit is of een erg domme fout van de scheidsrechter of een bewuste actie. Daar zijn we nog niet achter en wordt uitgezocht.