0 - 4

FVV MO17-1

1e klasse 11

6 oktober 2018 11:30

Afgelopen zaterdag stond onze tweede competitiewedstrijd op het programma tegen FVV MO17-1. In de bekercompetitie hadden we ook al tegen dit zeer ervaren team gespeeld en deze hadden we toen onterecht verloren met 1-0. Met dit in ons achter hoofd zijn we deze "Derby" ingegaan met de hoop op een zelfde type wedstrijd waar wij echt wel kans hebben om hier een leuke uitslag te kunnen neerzetten.
Dit was ook langs de kant te merken door het grote aantal toeschouwers langs de kant, die onze meiden kwamen aanmoedigen.

De voorbespreking was dan ook ingezet met het doel om direct vanaf minuut 1 druk te zetten op de tegenstander en zelf de kansen te creëren en dan natuurlijk ook die kansen gaan benutten. Alle speelsters van HS'88 hadden er dan ook enorm veel zin in om FVV een poepie te laten ruiken en revanche te nemen op de bekerwedstrijd.

De eerste helft kon beginnen en al snel was duidelijk dat beide teams voor de winst wouden gaan. Er werd met volle inzet van onze meiden gevoetbald en daardoor konden de meidenvan FVV de aantal kansen die ze hadden niet uitspelen en door de ervaring van de meiden van FVV, lukte het ons niet om onze eigen kansen te benutten. Dit bleef bijna de hele eerste helft zo door te gaan, totdat er een mooi uitgespeelde kans op snelheid van FVV tot een eerste tegendoelpunt leidde. Maar onze meiden lieten hun koppies niet zakken en gingen gewoon door met de inzet van het hele team en daardoor bleven de kansen aan beide kanten komen, wat dan helaas niet tot een doelpunt van onze kant kon komen. Ook FVV kon hun voorsprong niet verder uitbouwen.

In de rust onze meiden proberen te overtuigen dat als ze er nog een tandje bij doen en als team blijven voetballen dat ze uiteindelijk wel de doelpunten konden maken.

Als snel was duidelijk dat FVV de tweede helft in ging met meer druk op onze meiden om hun voorsprong uit te breiden. Onze meiden konden ondanks hun inzet niet voorkomen dat de ervaren FVV speelsters ons verder op achterstand konden gaan zetten.
Gezien de sterkte van dit FVV ( ze speelden beter dan in de bekerwedstrijd ) was het mooi om tezien dat door de inzet van onze meiden FVV moeite had om de voorsprong uit te bouwen.
Maar een hoge mate van inzet, kost ook heeeeeel veel energie. Daardoor kon FVV door al hun ervaring de voorsprong vergroten en hebben we de wedstrijd verloren met 0-4.

Meiden nogmaals, aan jullie inzet heeft het niet gelegen. De ervaring van FVV heeft er voor gezorgd dat ze uiteindelijk met deze uitslag hebben gewonnen.

PS.
Soms heb je een scheidsrechter waar je van alles over kan zeggen ( zeker als je een wedstrijd verliest ). Maar zaterdag hadden we een scheidsrechter die heel goed de wedstrijd onder controle had en het belang ook inzag van deze "Derby" wedstrijd.