2 - 2

ST Gieten-Eext MO17-1

1e klasse 11

27 oktober 2018 11:30

Afgelopen zaterdag stond de competitiewedstrijd thuis tegen st Gieten-Eext MO17-1 op het programma.

Door het grote aantal blessures was Jill Norder bereid om ons te versterken in de eerste helft, daarna moest ze naar haar eigen team.

Onze dames hadden er zin in, het was namelijk al weer twee weken geleden dat we een wedstrijd hadden gespeeld. De voorbespreking was dit keer kort maar bondig en duidelijk voor alle speelsters. Kernwoorden waren aansluiten, scherpte vanaf minuut 1 en elkaar helpen. De meiden stonden te popelen om naar het veld toe te gaan. Het was wel even een wandelingetje, want we speelden op het veld van Kwiek.

De eerste helft kon beginnen en onze meiden waren echt scherp vanaf minuut 1 ( dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt ). Dat resulteerde binnen 3 minuten van de eerste helft al een doelpunt voor onze meiden. Wat een inzet en doorzettings vermogen. Het was uiteindelijk dat Jill de bal kreeg aangespeeld en deze kon afwerken op het doel, maar er stonden een paar tegenstanders in de weg en de bal werd van richting veranderd en doordat Nasra fantastisch was doorgelopen kon zij het laatste tikje geven tegen de bal waardoor de bal achter de keepster kwam. 1-0 voor ons, wat een onwennig idee. Op voorsprong komen binnen 5 minuten.
Het was Gieten/Eext die eigenlijk niet scherp was in de eerste minuten van de wedstrijd, want als door dit doelpunt begonnen zij ook scherper en beter te voetballen. Ondanks dat konden we stand houden tot een minuut of 25 van de eerste helft. Door een goed uitgespeelde kans kon Gieten/Eext de gelijkmaker intikken, 1-1 was een feit. Deze stand konden we vasthouden tot aan de rust. Op zich een terechte stand gezien het spel van beide teams.

In de rust werd er natuurlijk gesproken over de afspraken die gemaakt waren voor de wedstrijd en dat ze dat moeten volhouden.

De tweede helft werd al snel duidelijk dat Gieten/Eext voor de winst wou gaan. En door het slordig uitverdedigen van Yvette ( he, dat hebben we nog niet eerder meegemaakt ), kon Gieten/Eext  op voorsprong komen en dat gebeurde dan ook, 1-2 werd het.  De druk van Gieten/Eext werd alleen maar groter en door verder goed te spelen en elkaar goed te helpen kon Gieten/Eext hun voorsprong niet uitbouwen.
Totdat er ( terecht ) een panel werd gegeven door de scheidsrechter. We dachten allemaal, O neeeeeeeeeeeeeeeeee.
Maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dan hebben we Marjon in het doel staan, die deze goed geschoten panel tegen gehouden heeft. Wat een redding, fantastich. Alleen doordat de tegenstander door ging op Marjon blesseerde ze haar pols. Maar van wisselen wou ze niet weten.
Doordat dit gebeurde werden onze dames gretiger en feller in alle duels. Er mag en zal geen bal meer in de buurt komen van Marjon. ( kijk dat is nou teamspirit, het voor elkaar opnemen. in 1 woord GEWELDIG ).
Doordat de trainer/coach nog een laatste wissel ging uitvoeren werd de druk op Gieten/Eext nog groter en dat bleek de gouden wissel te zijn, want Nasra maakte haar tweede doelpunt van de wedstrijd doordat een schot van Lisette werd weggewerkt door de keepster van Gieten/Eext zo tegen het been van Nasra en die bal over de keepster heen het doel in schoot.
De meiden van HS'88 kregen nog meer grip op de wedstrijd en de druk op Gieten/Eext werd alleen maar groter. En dan werd er in onze ogen nog een panel door onze neus geboord, want een handsbal in de 16 werd niet zo beoordeeld door de scheidsrechter. Een beetje jammer dit, maar verder heeft de scheidsrechter deze wedstrijd goed gefloten.