1 - 2

FC Zuidlaren MO17-1

1e klasse 11

24 november 2018 11:55

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen fc Zuidlaren op het programma, door de afwezigheid van de trainer ( ander verplichtingen wat met de tijd van het jaar te maken heeft ) lag de leiding/coaching in handen van Eddy Norder. Hieronder het verslag van deze wedstrijd geschreven door Eddy.

Zaterdag 24 November,

Vandaag is het Zuidlaren MO17-1 dat naar ons sportpark komt om de degens te kruisen met onze eigen MO17-1 van HS. In de bekerronde hebben we ook al tegen deze ploeg gespeeld. Een vervelende ploeg om tegen te spelen, toen werd er met 4-0 verloren. Een zwaar potje voor de boeg dus.

Om wat meer druk naar voren te zetten wilden we proberen om Yvette eens in de spits te laten starten. Op het moment dat we overlopen zouden worden hadden we de afspraak gemaakt dat we de boel weer gingen omzetten. De start van Zuidlaren was furieus en binnen 5 minuten lag dan ook de bal achter de keepster van HS in het doel. Direct de boel weer omgezet en Yvette weer als stevige sluitpost van de verdediging.

Niet heel veel later komt Zuidlaren redelijk gelukkig op een 2-0 voorsprong. Vanuit een corner wordt de bal tegen de rug geschoten van een Zuidlaren speelster bij de eerste paal. Onfortuinlijk valt de bal binnen. 0-2. De meiden rechten echter de rug en blijven voetballen. Door een blessure van spits Joyce moet er noodgedwongen een aanvallende wissel geplaatst worden. Jill was ook aangesloten aangezien er bij sommige enige pijntjes te voelen waren en er niet te veel wissel mogelijkheden waren. Jill krijgt in de 1e helft een paar goede kansen echter wil de bal niet het doel in.

Met een 0-2 stand bereiken we de rust. In de rust zetten we de puntjes op de i. Er wordt aangegeven dat onze dames iets feller de strijd aan moeten gaan. Age is inmiddels ook aangekomen en gezamenlijk doen we de 2e helft. Al redelijk vroeg in de 2e helft weet Jill zichzelf vrij te spelen en droog, met links, de 2-1 binnen te werken. We doen weer helemaal mee. De wedstrijd blijft op en neer gaan met voor beide kanten kansen. Wel bemerk ik de irritatie bij de tegenstander. Het wordt grimmiger. Chloë wordt voor 10 minuten naar de kant gestuurd vanwege natrappen, dit in reactie op het herhaaldelijk uitschelden van haar directe tegenstander richting haar. Voetbal op het scherpst van de snede hoort erbij echter mensen persoonlijk beledigen in het veld valt hier volgens mij niet onder. Daar mogen ze bij Zuidlaren weleens naar kijken.

( aanvulling van Age: dit is niet de eerste keer, bij de eerste wedstrijd in Zuidlaren waren er ook al speelster van Zuidlaren die het nodig vonden om beledigende opmerkingen te plaatsen en ja dat is zeker een puntje voor de begeleiding van Zuidlaren om daar wat mee te doen. Dit heeft niks met voetbal te maken. )

De 10 minuten met 10 man komen de meiden goed door en ondanks de kansjes wil de verdiende 2-2 niet vallen. De eindstand is dan ook 1-2 voor Zuidlaren. De meiden van HS hebben zich volledig gegeven en er alles aan gedaan om er een gelijkspel uit te slepen. Helaas werden ze hiervoor niet beloond. Iets wat zeker wel had gemogen.

Petje af dames voor jullie vechtlust. De volgende wedstrijd houden we de 3 punten thuis in Hoogezand.