4 - 1

HS'88 MO17-1

1e klasse 11

13 oktober 2018 11:30

Afgelopen zaterdag speelden we uit in Vlagtewedde tegen de meiden van Westerwolde.  Gezien de resultaten van Westerwolde, zou deze wedstrijd best een lastige worden, mede doordat dit ook een team is dat al jaren samen speelt.

De voorbespreking in de kleedkamer werdt gedaan door onze aanvoerdster met daarbij natuurlijk een kleine aanvulling van de trainer. Onze meiden hadden er zin, en wilden zo snel mogelijk het veld op voor de warming up.

Voor de wedstrijd aan had de scheidsrechter nog even een verzoek om alle sierraden e.d. uit/af te doen. Want tja dat zijn nou eenmaal de regels. Daar heeft hij natuurlijk gelijk aan en met die gedachte hadden we het idee, dat dit een goede scheidsrechter zou zijn voor de wedstrijd die alles volgens de regels zou laten verlopen. Niets is minder waar, en al snel bleek dat deze scheidsrechter beter kan gaan biljarten dan een wedstrijd fluiten.
De eerste helft was voor onze meiden lastig, ze waren er op een of andere manier er niet goed bij met hun koppies en waren dan ook elke keer net 1 stap te laat. Mede door het goed spel van de tegenstander liepen we uiteindelijk tegen een achterstand aan van 4-0.

In de rust heeft onze aanvoerdster de nodige peptalk gehouden  ( en ja natuurlijk kan de trainer zich ook niet stil houden ) Waardoor onze meiden weer op scherp gezet waren.

De tweede helft was er dan ook een heel ander team te zien van HS'88 en Westerwolde kon hun voorsprong niet uitbreiden door het harde werken van onze meiden. We konden zelfs meer druk zetten en we waren dan ook veel vaker te vinden op de helft van Westerwolde. Je kon ook merken aan Westerwolde dat ze dit niet verwacht hadden en begonnen dan ook wat gemener te spelen. Ondanks dat dit gebeurde kreeg Westerwolde ook kansen, maar in de meeste gevallen was het Yvette die als laatste vrouw de tegenstander geen kans gaf om richting het doel  te lopen. Nee ze "bracht"/ "dwong" ze zelfs helemaal naar de cornervlag. Zelfs op de bank viel dat op door de andere speelster.
En dan een gelukje aan onze zijde, we kregen een vrijeschop van de scheidsrechter ( en terecht ook ). Het was even de vraag wie hem zou nemen, maar al snel gaf de trainer aan dat Yvette deze maar moest nemen. Dat was geen verkeerde keuze, wat een mooie vrije trap die zo over de keeper het net in ging. Dit gaf nog die extra boost aan onze meiden en ze gingen er met zijn allen voor om te proberen er nog meer uit te halen dan dat ene doelpuntje. Ook Westerwolde was weer even wakker geschud, maar door het goede samenwerken van onze meiden kon Westerwolde niet scoren. En dan krijgt westerwolde toch een mooi uitgespeelde kans en een verschilkkelijk mooi schot op ons doel. En wat er dan gebeurd!! Marjon "vliegt" in de richting van de kruising en tikt de bal weg. Eerst dachten we nog, wel aangetikt door marjon maar toch een doelpunt ( als dat zo was dan was het nog steeds een een hele mooie actie van Marjon ) Maarrrrrrrrr ze tikte de bal naast het doel. Iedereen, maar dan ook iedereen ( ja ook de toeschouwers van de tegenpartij ) langs de kant gaven een staande ovatie. Wat een redding, daar kan Sergio Padt nog wat van leren. Door deze redding, waren onze meiden nog meer overtuigt dat Westerwolde geen doelpunten meer mocht maken en dat gebeurde ook niet.
Wat een mooie tweede helft hebben we kunnen zien van onze meiden. Gedreven, samenwerken noem het maar op het zat er allemaal in. Eindstand is dan ook bij 4-1 gebleven.