1 - 13

HS'88 2

4e klasse K

16 februari 2019 13:45

Deze zaterdag, 16 februari, is de HS’88 reporter aanwezig bij de uitwedstrijd van HS’88 2. Tegenstander vandaag is Velocitas 2. De thuiswedstrijd werd een moeizame 5-3 overwinning voor de paarshemden.

Met het hoge zand op de achtergrond voelde het aan als een thuiswedstrijd welke HS’88 2 begon als koploper.

Om 13.47 uur was de aftrap en HS’88 begon fel aan de wedstrijd. In de 2e minuut schiet Ruben Staal net over en de druk van HS’88 neemt toe en Velocitas wankelt. Er volgen diverse schoten op doel, echter er vallen de eerste 15 minuten geen goals. In de 18e minuut is wel raak als Matthijs Keizer van 25 meter de bal in de kruising jaagt. Een minuut later is het ook 0-2 als Joey een mooie voorzet van Lars tot doelpunt promoveert. Velocitas laat zich steeds verder terugzakken en de paarse trein dendert door. In de 23e minuut rondt Thijs een mooie actie van Jacco af en staat de koploper met 0-3 voor. HS’88 verzuimt de score uit te breiden en de gastheren worden zelfs een keertje gevaarlijk, echter keeper Michel brengt redding. HS’88 gaat door en laat leuk en fris voetbal zien. Mooie driehoekjes. Thijs maakt in de 34e minuut alweer zijn tweede na een assist van Jeffrey en slechts 4 minuten later voltooid hij zijn hattrick nadat de keeper een vrije trap van Matthijs niet klem kon krijgen 0-5.

De toeschouwers zien een wervelend HS’88 en de tegenstander kan er niets tegen in brengen. Vlak voor rust krijgt HS’88 nog een vrije trap op randje 16 en deze wordt zeer beheerst ingeschoten door aanvoerder Jeffrey en zet daarmee de ruststand op 0-6.

Maakt HS’88 de 10 vol in de tweede helft? HS’88 mag voor de eerste keer aftrappen deze middag. Remco Kruit, van de A junioren is in et veld gekomen voor Jacco. Velocitas heeft nog plannen zo te zien en zit er fel bovenop. Ze willen zich zo te zien ook niet helemaal laten afslachten. Maar HS’88 is gewoon te sterk en Ruben maakt er in de 56e minuut 0-7 van. Gelijk daarna is het Velocitas die de 1-7 maakt. Velocitas breekt een paar keer gevaarlijk door. Het is opletten geblazen voor HS’88. In de 62e minuut wordt het gewoon 1-8 door Joey. In de 65e minuut geeft Jeffrey een prachtige pass op Joey die, niet zelfzuchtig, de bal opzij legt aan Robin. Deze schitterende aanval wordt echter niet doeltreffend afgerond. In de 69e minuut benut Jeffrey opnieuw een vrije trap en is het 1-9. In de 72e minuut scoort Robin wel, na opnieuw een assist van Joey en maakt HS’88 de 10 vol en de paarshemden hebben nog steeds scoringsdrift. In de 77e minuut maakt Jacco de 1-11 en een minuut later tikt Robin de 1-12 binnen. Velocitas weet nog een keer de paal te raken, maar kan verder niet veel uitrichten tegen een ontketend HS’88. Het wordt zelfs nog 1-13 als in de 81e minuut Joey scoort. Dit was tevens het laatste wapenfeit deze zonnige middag in het Stadspark. Trainer Nico Voornhout was tevreden over het vertoonde spel en HS’88 2 doet uitstekende zaken, want later op de middag bleken de concurrenten voor de titel, Oranje Nassau en Wildervank de punten gedeeld te hebben. HS’88 2 is duidelijk op kampioenskoers !