3 - 3

4e klasse D

30 maart 2019 15:00

Zaterdagmiddag stond de inhaalwedstrijd uit tegen VMC Amicitia op het programma. Amicitia staat 1 punt onder HS’88 met 19 punten. HS’88 had dus er alle belang bij om de drie punten mee te nemen naar Hoogezand.

Tot de 17e minuut was het een wedstrijd waarin het aftasten centraal stond. Dit was het moment dat een verdediger van Amicitia de bal onfortuinlijk terug speelde op de keeper maar de keeper miste en het doel wel 0-1. Vanaf dat moment kwamen er wat spannender momenten. Er kwamen kansen over en weer. Het was in de 38e minuut toen de goalie van HS’88 onder de bal door sloeg en de aanvaller van Amicitia de bal vrij kon inkoppen 1-1. Toch kwam HS’88 weer op voorsprong door een snelle aanval over links. Het was Sven Rosevink die de bal perfect voorzette waaruit Ruben Oldenburger de bal kon inkoppen via de paal. 1-2.  Dit was tevens de ruststand.

Na de rust in de 59e minuut kwam HS’88 op een voorsprong van 1-3 door een mooie voorzet van Arno Oosterhof die werd ingeschoten door Mark Stol. Ondanks deze voorsprong kreeg Amicitia meer kansen. Het was in de 63 e minuut dat  de spitsen van Amicitia een mooie kans kregen door het slecht uit verdedigen van de defensie van de paarshemden. HS’88 zakte wat weg en speelde wat minder overtuigend. Hierdoor kon de thuisclub de aansluittreffer scoren in de 69e minuut 2-3. Door wat klungelig uitverdedigen door het midden werd de gelijkmaker gescoord in de 78e minuut 3-3. HS’88 kreeg in de slotminuut nog een mooie kans, het was Sven Rosevink die de bal net door de keeper van Amicitia uit de uiterste rechterhoek zag tikken. Het bleef een remise waar beide ploegen niet blij mee waren. Volgende week speelt HS’88 thuis tegen De Fivel  uit Zeerijp,  Iedereen is van harte welkom.