1 - 5

4e klasse D

25 mei 2019 14:30

A.L. (Alexander) Vegter

Zaterdagmiddag stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. HS’88 moest aantreden tegen de al gedegradeerde Westerlee. HS’88 staat op de 4e plaats en komt in aanmerking voor een plaatsvervangende periode. Door verlies van Zuidlaren tegen WVV uit Winschoten pakte HS’88 door de volle winst op Westerlee de derde periodetitel.

De wedstrijd begon met een betere HS’88 maar wel een slecht spelende paarse formatie. De formatie van trainer Marcel de groot kwam toch voor door een vrije trap die door Ruben Oldenburger in één keer werd ingeschoten over de spelers de keeper heen in de linker buitenste bovenhoek werd de 0-1 gescoord. Voor de rust wordt het nog 0-2 door een voorzet van Tjerk Kalverboer die door Sven Rosevink wordt ingekopt. Westerlee kreeg ook nog een mooie kans maar het schot belande op de paal.  Er werd gerust met een 0-2 stand.

Na de rust kreeg Westerlee een vrije trap net buiten het strafschopgebied, De goed genomen vrije trap leidde de aansluittreffer in 1-2. HS’88 speelde ver onder haar niveau. Desondanks kreeg HS’88 nog een mooie kans in de 73e minuut een mooie voorzet van Miquel Korte naar  Sven Rosevink werd gemist en bleef de stand 1-2. In de 85e minuut kreeg HS’88 een vrijetrap. Aron Oortwijn schoot de bal op de paal. Deze vrije trap werd gegeven omdat een speler van Westerlee de doorgebroken speler Sven Rosvink van HS’88 door het aan de shirt te trekken, geel kreeg. Deze speler had al geel en moest het veld verlaten. Daarna werd de score door HS’88 vergroot naar 1-5 door respectievelijk Sven Rosvink 2x en de pas ingevallen Remco Kruit die de stand op 1-4 zette. Sven Rosevink scoor de 1-5 door een voorzet van Miquel Korte die ingetikt werd door Sven Rosevink. Dit was tevens de eindstand. Scheidsrechter Alexander Vegter floot een foutloze wedstrijd ondanks dat er 2 doelpunten van HS’88 werden afgekeurd.

HS’88 speelt volgende week zaterdag tegen SC Stadspark die op de 12e plaats is geëindigd in 3C. De wedstrijd wordt gespeeld in Groningen en begint om 14.30 uur.