2 - 2

Amicitia VMC 1

4e klasse D

17 november 2018 14:30

HS’88 speelde zaterdag voor de achtste speelronde thuis tegen Amicitia VMC. Amicita staat op de ranglijst één puntje onder HS’88 en zou bij winst HS’88 passeren op de ranglijst. HS’88 begon wat nerveus aan de wedstrijd waardoor het spel onder het normale niveau bleef. Amicita vond elkaar beter waardoor het spel van Amicitia er iets beter uit zag. Toch was het HS’88 die op voorsprong kwam. Het was in de 19e minuut toen Sven Rosevink uit een scrimmage voor de goal van Amicitia de 1-0 scoorde, dit enigszins tegen de verhouding in. Het was in de 22e minuut toen de keeper Lucas Wijma van HS’88 een schot kon blokken en daarmee een doelpunt kon voorkomen. Amicitia bleef de bovenliggende partij in de 37e minuut kreeg de spits van Amicitia een mooie kans maar zag zijn schot net naast gaan. HS’88 kreeg ook een mooie kans de bal kwam terug uit een scrimmage voor de goal voor de voeten van Miquel Korte die net binnen het strafschopgebied zuiver in schoot en daarmee de  2-0 op het scorebord bracht. HS’88 kreeg meer grip op de wedstrijd en nog geen minuut later kreeg Sven Rosevink een kans om de 3-0 te maken en daarmee de wedstrijd op slot kon gooien maar zijn schot ging net naast. Er werd gerust met een 2-0 stand.

Na de rust begon HS’88 niet goed waardoor binnen 5 minuten in de 50e en  55e minuut er twee keer met een boogballetje over de keeper van HS’88 werd gescoord en daarmee de stand weer gelijk was. 2-2. Ondanks deze gelijke stand begon HS’88 steeds gevaarlijker te worden. Het was in de 64e minuut toen Max Hofstra net over schoot. De mooiste aanval uit de wedstrijd kwam in de 66e minuut toen Mark Stol goed door ging en de bal gaf aan Sven Rosevink die de bal direct door tikte naar Miquel Korte die op doel schoot maar keihard de paal raakte, deze snelle en mooie aanval had een doelpunt verdiend. Maar het bleef 2-2. HS’88 had de volle winst toch nog kunnen pakken in de 88e minuut toen Sven Rosevink een 100% kans kreeg maar niet goed werd afgemaakt. In de 89e minuut kreeg Amicitia ook nog een kans maar ging ook naast. De laatste kans in de 90e minuut was voor Miquel Korte maar ook deze kans bleef onbenut. Daarmee bleef de stand gelijk. Scheidsrechter Timmer floot een goede wedstrijd.  Volgende week speelt HS’88 uit tegen De Heracliden.