De Heracliden 1

1 - 5

4e klasse D

24 november 2018 14:30

Zaterdagmiddag 24 november speelt HS’88 voor de negende speelronde uit tegen De Heracliden uit Uithuizermeeden. HS’88 staat op de 2e plek en De Heracliden op de 10e plaats. HS’88 heeft de laatste wedstrijden een aantal punten laten liggen en zal moeten winnen om de aansluiting te behouden. HS’88 begon niet best aan de wedstrijd de eerste kans voor de Heracliden was direct al in de eerste minuut. Keeper Lucas Wijma pareerde het schot magnifiek. De Heracliden bleef gevaarlijk maar toch was het HS’88 in de 5e minuut toen Remco Letens een mooie assist gaf aan Max Hofstra die goed afrondde en daarmee de 0-1 op het scoreboard bracht. Daarna werd De Heracliden wakker geschud. Dit resulteerde in 3  100% kansen in 7 minuten tijd. Alle kansen werden door de goalie van HS’88 gepareerd. Lucas Wijma steeg hiermee naar de man of the Match. Pas in de 20e minuut kreeg HS’88 een kans maar Miquel Korte schoot net voor langs. Maar De Heracliden bleven gevaarlijk het was in de 26e minuut dat weer een kans van de spits van De Heracliden door keeper Lucas Wijma uit het doel werd getikt. Ook HS’88 begon kansen te krijgen toen de trainer een wissel toepaste Matthijs Smit werd vervangen door Tjerk Kalverboer en er meer stootkracht van achteren kwam. In de 34e minuut nam Justin de Groot een corner waaruit Mark Stol de doelpaal van het doel van De Heracliden trof. Ondanks dat HS’88 wat meer grip kreeg op de wedstrijd, kreeg De Heraliden weer een mooie kans in de 37e minuut. Het was weer Lucas Wijma die deze middag uitgroeide tot een onneembare vesting. In de 41e minuut kreeg HS’88 een mooie kans uit een snelle uitval. Sven Rosevink zijn schot werd geblokkeerd waarna in de rebound Miguel Korte 2 keer de keeper en een speler op zijn weg vond. Hierdoor bleef het 0-1 en dat was tevens de ruststand. Een ruststand waar HS’88 blij mee mocht zijn.

Na de rust zagen we een heel andere wedstrijd waarbij HS’88 zeer gevaarlijk werd. Het was in de 48e minuut toen een snelle aanval werd ingeleid door Sven Rosevink  en door Miquel Korte werd afgerond 0-2. Toch was het de snelle vleugelspits van De Heracliden die de aansluitingstreffer scoorde door een solo waarbij hij dan toch de keeper van HS’88 door de benen kon passeren 1-2. Ondanks deze treffer bleef HS’88 de betere ploeg en dat had als gevolg dat er weer werd gescoord in de 57e minuut, het was Mark Stol die het doel trof 1-3. Door dit doelpunt gaf De Heracliden het op, waardoor HS’88 nog verder uit kon lopen het werd 1-4 door Sven Rosevink en 1-5 door Miquel korte. De mannen van Marcel de Groot hebben voor de winst gevochten en gekregen. Misschien een tikkeltje geflatteerd. Maar als je niet scoort krijg je ze om de oren. Scheidsrechter A.J. Walters floot een goede wedstrijd. Volgende week speelt HS’88 weer uit, tegen De Fivel uit Zeerijp.