5 - 1

WVV 1

4e klasse D

9 maart 2019 14:30

Zaterdagmiddag stond de 14e speelronde op het programma. HS’88 ontving WVV uit Winschoten. WVV stond 3 punten voor op HS’88. Met andere woorden het was een belangrijke wedstrijd voor de paarshemden uit Hoogezand. HS’88 begon goed aan de wedstrijd. Er werd al gescoord in de 2e minuut. Arno Oosterhof zette de bal perfect voor waaruit Sven Rosevink de 1-0 kon scoren. Een lekker begin voor HS’88. WVV kreeg in de 10e minuut een grote scoringskans door dat een verdediger van HS’88 een grote fout maakte. Gelukkig voor HS’88 werd hieruit niet gescoord en bleef het 1-0. HS’88 kwam door een mooi counter op 2-0. Het was weer Sven Rosevink die goed doorging en gemakkelijk scoorde. WVV gaf zich nog niet gewonnen. Het was in de 37e minuut toen een redelijke scoringskans net voor langs ging. De 2-0 was tevens de ruststand.

Na de rust kwam HS’88 toch wat beter uit de kleedkamers dan WVV. De paarshemden van Marcel de Groot waren duidelijk wat meer gedreven dan in de eerste helft. Dit leidde in de 60e minuut de 3-0 in. Het was weer een combinatie tussen Jarno en Sven Rosevink die de kans goed afrondde. Het was 4 minuten later in de 64e minuut toe Arno Oosterhof nog een mooie kan kreeg, maar hij zag zijn schot net naast gaan. HS’88 kreeg in de 72e minuut een vrijetrap op plm.  25 meter van de goal van WVV. Aron Oortwijn schoot de bal keihard in, dit bracht de stand op 4-0.  Bij WVV was de tank leeg. In de 75e minuut  werd het nog 5-0 door een vrije trap van Max Hofstra die Sven haarfijn aanspeelde en de bal kon inkoppen. WVV kreeg in de 90e minuut toch nog een goal waardoor de eindstand 5-1 werd.  De wedstrijd stond onder leiding van Folkert Atema die een verdienstelijke wedstrijd floot. HS’88 steeg 2 plaatsen op de ranglijst door deze overwinning en staat nu weer op plaats 4. Volgende week speelt HS’88 uit tegen Amicitia VMC uit Groningen.