2 - 2

Poolster 1

4e klasse D

3 november 2018 14:30

Zaterdagmiddag stond de zesde competitieronde op het programma. HS’88 kreeg bezoek van Poolster uit Spijk. HS’88 had wat recht te zetten omdat vorige week met 4-3 werd verloren tegen SIOS uit Sauwerd. HS’88 heeft het in het verleden altijd al moeilijk gehad met Poolster en dat was zaterdag jl. niet anders. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. De inzet van Poolster was wat groter dan die van HS’88.  Duels werden meestal gewonnen door Poolster. Voetballend waren ze erg aan elkaar gewaagd. Fysiek was Poolster toch een tikkeltje sterker. In de voorste linie werd Miquel Korte node gemist. Hij was voor 1 duel geschorst van wege zijn 2e gele kaart die hij na de wedstrijd vorige week zou hebben ontvangen maar niet is gegeven. Een onduidelijke situatie waar nog wel even naar wordt geïnformeerd. In de beginfase waren er aan beide kanten geen uitgesproken kansen. De bezoekers moesten wachten tot de 25e minuut toen Poolster een mooie uitgespeelde kans goed afrondde en daarmee de stand op 0-1 bracht. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust begon HS’88 wat meer druk uit te oefenen dit leidde in de 60e minuut tot een overtreding binnen het strafschopgebied en mocht HS’88 een terechte penalty nemen. Sven Rosevink schot de strafschop strak en keihard in 1-1. In de 65e minuut was er een uitval die gemakkelijk had kunnen worden onderschept door de verdediging van HS’88 maar dit naliet.  Hierdoor kregen 2 spitsten  de gelegenheid om te scoren. De eerste spit miste de kans maar de tweede schot wel raak 2-1. Dat er twee spitsen vrij stonden mag de verdediging van HS’88 zich aanrekenen. Daarna kwamen er nog een paar kansen voor HS’88 maar werden niet benut of ze werden van de doellijn gehaald. Het was toch nog in de 88e minuut dat Sven Rosevink toch prachtig wist te scoren 2-2. Een minuut later kreeg Justin de Groot nog een  vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied. Helaas zag hij zijn schot net naast gaan. Het bleef 2-2 dit was een terechte stand gezien de verhoudingen. Scheidsrechter Wiersema floot een goede wedstrijd. Sven Rosevink scoorde zijn 78e doelpunt en dat werd nog even gevierd. Woensdag speelt HS’88 thuis tegen ZNC voor de beker aanvang 20.00 uur. Zaterdag speelt HS’88 tegen WVV in Winschoten om 14.30 uur.