HS'88 1

4e klasse D

10 november 2018 14:30

Onbekend

Zaterdagmiddag stond de zevende speelronde op het programma. HS’88 speelde uit tegen WVV. Beide ploegen zijn voetballende ploegen en daarom zou het een mooie wedstrijd kunnen worden en dat was ook zo voor de neutrale toeschouwer. WVV begon sterk en gedreven aan de wedstrijd waardoor er enkele kansen werden gecreëerd maar niet goed werden afgerond beide kansen gingen net voorlangs. HS’88 kreeg ook kansen maar de keeper stond op de goede plek toen Mark Stol inkopte. Het spel bleef snel op en neer gaan. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Het was in de 30e minuut toen Justin de Groot voor HS’88 een vrije trap mocht nemen 10 meter van het strafschopgebied. De bal kwam net voor de keeper van WVV op de grond waardoor de keeper de bal niet klemvast had en daar kon Miquel Korte van profiteren en scoorde de 0-1 voor HS’88. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust waren beide partijen goed aan elkaar gewaagd. Het was in de 49e minuut toen Sven Rosevink in het strafschopgebied gevloerd werd. Scheidsrechter R. Wijnstra kon maar een ding en dat was de bal op de stip leggen. Sven Rosevink ontfermde zich over de penalty. Helaas voor HS’88 werd de penalty gemakkelijk gestopt door de keeper van WVV. Na dit moment sloeg het wedstrijdbeeld enigszins om. WVV begon wat beter te spelen en dat resulteerde in de 60e minuut in een snelle uitval waaruit werd gescoord 1-1. Daarna kreeg WVV vleugels, er kwam meer druk op de goal van HS’88. Het was in de 71e minuut toen een goede voorzet van de vleugelspits werd ingekopt door de spits van WVV 2-1. Daarna kwamen er ook nog kansen voor HS’88 maar misten precisie. De verdediging van WVV stond goed. In de slotfase kon Aron Oortwijn nog een goal voorkomen door de bal van de doellijn te werken. Voor de neutrale toeschouwer was het een redelijke wedstrijd. Scheidsrechter Wijnstra floot niet slecht maar vraagt veel aandacht, door bij voortduring in discussie te gaan met spelers en begeleiding waardoor het spel wordt vertraagd en afbreuk doet aan het kijkspel. HS’88 speelt komende zaterdag thuis tegen Amicitia VMC uit Groningen. Iedereen is van harte welkom. Het is tevens Super Zaterdag “Stampot Editie”