HS’88 verlies cruciale wedstrijd in de slot seconde

1 - 0

4e klasse D

13 april 2019 14:30

T.R. (Tiemen Roelof) Baar

Zaterdagmiddag moest HS’88 aantreden tegen Rood/Zwart uit Baflo. De thuiswedstrijd werd verloren met 0-1 en moest er een revanche plaatsvinden in Balflo. Rood/Zwart staat op de 2e plaats en HS’88 op plaats 4. De eerste helft ging de wedstrijd gelijk op met geen noemenswaardige kansen. Er werd dan ook gerust met de brilstand 0-0.

De 2e helft had HS’88 het betere van het spel en was dan ook de bovenliggende partij. Er kwamen kansen voor HS’88 maar werden niet verzilverd. Het was in de 66e minuut toen Miquel Korte op doel schoot maar de keeper de bal weer in het veld sloeg en net voor de voeten van Sven Rosevink die de bal mooi intikte en daarmee de 0-1 scoorde. Maar de grensrechter vlagde voor buitenspel en werd het doelpunt afgekeurd. Daarmee bleef de stand op 0-0. Het was in de allerlaatste minuut toen Rood/Zwart een omstreden vrije trap kreeg net buiten het strafschopgebied voor een handsbal die volgens velen op de borst werd opgevangen i.p.v. de arm. Desondanks werd de vrijetrap gegeven en verzilverd waardoor een beter spelend HS’88 met lege handen huiswaarts keerden.  De komende 2 weken wordt er niet gespeeld i.v.m. Pasen en Koningsdag.