Middelstum 1

4e klasse D

18 mei 2019 14:30

L.R.E. (Luc) Leenknegt

Zaterdagmiddag zette HS’88 een stap in de goede richting voor een vervangende of de derde periodetitel. HS’88 won de thuiswedstrijd tegen Middelstum met 4-1. Zuidlaren won haar thuiswedstrijd tegen Amicitia waardoor HS’88 steeg naar de 4e plaats op de ranglijst en de 2e plaats voor de 3e periode.

HS’88 startte de wedstrijd zwak zonder overtuiging. Toch kreeg HS’88 een dot van een kans in de 11e minuut om op voorsprong te komen. Helaas werd de kans door Sven Rosevink gemist. Middelstum kreeg ook weinig kansen. Toch was het Middelstum die op voorsprong kwam. Het was in de 18e minuut toen Middelstum hun eerste kans kreeg door een zwak optreden van de laatste linie van HS’88 0-1. HS’88 kreeg voor de rust nog twee kansen maar werden niet benut zodat er gerust werd met een 0-1 achterstand.

HS’88 werd door de trainer in de rust niet zachtzinnig aangepakt en hun duidelijk gemaakt dat er uit een ander vaatje getapt moet worden. Dit heeft goed geholpen de paarshemden kwamen zeer gedreven uit de kleedkamer. Het werd in de eerste minuut van de tweede helft al gelijk door een frommelgoal van Sven Rosevink 1-1. Daarna kwamen er mooie kansen voor HS’88. Het was in de 57e minuut toen wederom Sven Rosevink die de bal over de keeper van Middelstum heen lobt 2-1. In de 75e minuut zette Sven Rosevink de bal voor waarop Arno Oosterhof de bal keihard inschoot 3-1. Toch kreeg  de spits van Middelstum ook nog een dot van een kans, hij zag zijn schot afketsen op de paal. HS’88 kwam nog op 4-1 door een mooie goal van Miquel Korte die hiermee zijn 49e goal scoorde voor HS’88. Volgende week nog een tegen Westerlee en dan komt hij ook in het bezit van zo’n mooie polo van Voetbal Nederland. Scheidsrechter Leenknegt floot een goede en degelijke wedstrijd. HS’88 kan zich nu opmaken voor de laatste competitiewedstrijd uit tegen de al gedegradeerde Westerlee.