0 - 1

Rood Zwart Baflo 1

4e klasse D

8 december 2018 14:30

Zaterdagmiddag stond de elfde competitieronde op het programma. HS’88 ontving Rood Zwart Baflo. Baflo staat op de tweede plaats en HS’88 op de vierde plaats op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd voor de aansluiting. HS’88 begon enigszins gehavend aan de wedstrijd omdat er drie  basisspelers geblesseerd zijn. Er werd gespeeld op het kunststofveld omdat het hoofdveld voor het eerst onbespeelbaar was vanwege de vele regenval.

Beide teams waren zich er goed van bewust dat er wat op het spel stond. Er werd daarom van af het begin fel gestreden. Door de harde wind was het soms moeilijk om een lange pass te geven. Het bleek al gauw dat Baflo de iets betere ploeg was en gemakkelijker met de omstandigheden om kon gaan. Het was dan ook in de 13e minuut  dat het enige doelpunt werd gescoord van de wedstrijd. Het was een snelle aanval die niet goed werd gepareerd door de laatste linie waardoor de linkerspits van Baflo kon scoren 0-1. Er kwamen daarna nog verschillende kansen  voor zowel HS’88 en Baflo. Meestal stonden de beide keepers scoren in de weg. Het was in de 90e minuut toen HS’88 de gelijkmaker kon scoren. Sven Rosevink had een mooie kans waaruit hij meestal scoort maar vandaag niet en daarom bleef het 0-1. Vlak voor tijd viel Remco Letens uit met een gebroken sleutelbeen. In een duel viel de tegenstander bovenop Remco waarop hij zijn sleutelbeen brak. HS’88 staat nu op de vijfde plaats van de ranglijst. Gelukkig voor HS’88 is de winterstop nu begonnen zodat alle geblesseerde spelers even de tijd krijgen weer aan te sterken voor de 2e helft van de competitie die op 9 februari weer van start gaat.