4 - 0

Westerlee 1

4e klasse D

13 oktober 2018 14:30

Zaterdagmiddag om 14.30 uur begon de 4e competitiewedstrijd voor HS’88 tegen Westerlee. HS’88 had alle voorgaande wedstrijden gewonnen en staat bovenaan in de 4e klasse D. Vandaag moest HS’88 aantreden tegen één van de hekkensluiters Westerlee. De ranglijst verschil wil altijd nog niet zeggen dat je gemakkelijk de punten pakt. Dit bleek ook al gauw tijdens het begin van de wedstrijd. Westerlee ging zeker niet voor de slachtbank en stond hun mannetje wel. Er kwamen wel kansen voor HS’88 maar werden niet goed afgewerkt. Het was in de 17e minuut toen Sven Rosevink een goed schot loste maar de keeper kon zijn schot goed pareren.  Er bleven kleine kansjes komen zo was het in de 25e minuut dat een voorzet van Miquel net naast werd gekopt door Mark Stol. Het publiek moest wachten tot de 32e minuut toen Aron Oortwijn een vrije trap mocht nemen net buiten het strafschotgebied. Zijn schot was raak omdat er enkele spelers omhoog sprongen en de bal er onderdoor ging en daarmee was de voorsprong een feit 1-0.  Nog geen minuut later schoot Sven Rosevink tegen de lat van het doel. Dit was het laatste wapenfeit van de paarshemden voor de rust.

Direct na de rust kopte Miquel Korte in de goal maar de goalie stond op de goede plek. In de 62e minuut kreeg Miquel Korte wederom een hele mooie kans maar hij vond weer de keeper op zijn weg. Het was in de 74e minuut toen een aanval vanaf Ruben Oldenburger via Miquel Korte bij Sven Rosevink terecht kwam en de 2-0 kon scoren. Westerlee was nu wel moe gespeeld waardoor er meer kansen kwamen voor HS’88. Het was in de 84e minuut toen Max Hofstra goed door ging en de bal tikte naar Sven Rosevink die de bal netjes afrondde en de 3-0 op het scoreboard bracht. Nog geen drie minuten later werd het nog 4-0. Het was weer Max Hofstra die de bal weer naar Sven Rosevink tikte die op zijn beurt met een lobje de bal over de keeper tikte en daarmee de eindstand bepaalde. Max Hofstra was voor mij de man of the Match ondanks dat Sven Rosevink toch weer drie keer scoorde. Scheidrechter Reitzema floot een goede wedstrijd. Volgende week is HS’88 vrij. Zaterdag 27 oktober speelt HS’88 uit tegen SIOS uit Sauwerd.