4 - 1

SIOS 1

4e klasse D

4 mei 2019 14:30

Zaterdagmiddag stond de 19e competitiewedstrijd op het programma. HS’88 kreeg SIOS uit Sauwerd op visite. HS’88 had wat goed te maken omdat de eerste wedstrijd van deze competitie na vier overwinningen werd verloren in Sauwerd met 3-2.

Het bleek al gauw dat HS’88 de bovenliggende partij was. In de 4e minuut kreeg HS’88 al een kans om de score te openen, maar deze scoringskans werd niet verzilverd. Het publiek moest wachten tot de 24e minuut toen Mark Stol de score opende 1-0.  Eén minuut later kon de keeper van SIOS net voorkomen dat Sven Rosevink de twee nul op het scorebord kon laten aantekenen. Het werd voor de rust in de 38e minuut toch nog 2-0 door weer Mark Stol die goed doorging. Toch werd het voor de rust in de 42e minuut toch nog 2-1 door een eigen doelpunt van Jarno Steursma die de bal helemaal verkeerd op de schoen kreeg. De bal belande in de uiterste rechterbovenhoek van het doel van HS’88. Tot die tijd had SIOS nog geen enkele doelpoging kunnen creëren. Dit was dan ook de ruststand.

Na de rust werden door HS’88 vele kansen gecreëerd in de 46e minuut kopte Miquel Korte net naast. Het was in de 62e minuut toen de pas ingevallen Tjerk Kalverboer zijn schot zag gekeerd door de keeper van SIOS. In de 66e minuut was het Sven die een mooie kans miste en in de 73e minuut was het Justin de Groot die de bal net naast schoot. Het bleek niet te mogen vanmiddag. Daarentegen kon SIOS niet gevaarlijk worden. Het publiek werd toch beloont het was in 84e minuut dat Mark Stol de 3-1 liet aantekenen en drie minuten later werd het nog 4-1 door Sven Rosevink. Dit was tevens de eindstand. Een zeer geflatteerde stand gezien de krachtsverhoudingen het had wel 8-1 moeten zijn. De paarshemden moeten wat beter met de kansen om gaan willen ze nog een kans maken op de laatste periode.

De wedstrijd stond onder leiding van de zeer jonge scheidsrechter Jeen Rutgers, 19 jaar uit Coevorden. Het is een lust om onder leiding van deze scheidsrechter te spelen, resoluut en bovenop het spel waardoor de juiste beslissingen werden genomen. HS’88 deed goede zaken om dat door deze winst HS’88 weer een plaatsje steeg op de ranglijst omdat Amicitia VMC punten morste in Winschoten tegen WVV. Volgende week staat de belangrijke wedstrijd op het programma Poolster- HS’88. Poolster staat op de 3e plaats.