Middelstum 1

3 - 6

4e klasse D

6 oktober 2018 14:30

Zaterdag stond de derde competitiewedstrijd op het programma. HS’88 speelde tegen v.v. Middelstum die ook de vorige beide wedstrijden had gewonnen en samen met HS’88 bovenaan stond. Het was een fantastische voetbal dag voor spelers en bezoekers. Zie onderaan de pagina het interview met beide trainers en de goals.

Scheidsrechter Alexander Vegter floot om 14.33 uur voor het begin van de wedstrijd. De gastheren waren zeker van plan om de punten in Middelstum te laten. De inzet was goed en er ontstonden  kansen aan beide zijden. Het was een openwedstrijd aanvallen en verdedigen. Het golfde op en neer. De keeper van Middelstum redde 3 keer met een uitgestrekt been
 daarentegen moest Lucas Wijma de keeper van HS’88 ook een mooie aanval van Middelstum pareren en een corner werd net over gekopt. Het was in de 25e minuut toen Miquel Korte de bal voorzette en Sven Rosevink de 0-1 kon scoren. Vier minuten later in de 29e minuut een ingooi van Niels Londeman bereikte Sven Rosevink die de bal doorkopte waardoor Mark Stol de 0-2 kon scoren. HS’88 was de bovenliggende partij. In de 32e minuut kreeg HS’88 een vrije trap die door Justin de Groot werd genomen en nipt door de keeper van Middelstum tot corner kon worden verwerkt. Met een stand van 0-2 werd gerust.

In de 51e  mocht Niels Londeman weer ingooien. Zijn ingooi werd door Miquel doorgekopt waardoor Mark Stol kon inkoppen 0-3In de 55e minuut werd Miquel Korte fors onderuit gehaald binnen de zestien. Aron Oortwijn ontfermde zich over de strafschop. Helaas was zijn schot te zwak en niet goed gericht zodat de keeper de bal gemakkelijk kon pareren. Het was in de 58e minuut toen Miquel Korte zijn kopbal op de lat zag belanden. Het was duidelijk dat HS’88 de betere ploeg was met af en toe flitsend voetbal. Het was dan ook in de 62eminuut toen Sven Rosevink goed door ging en de bal voorzette waardoor Mark Stol zijn hattrick kon scoren door loeihard uit te halen 0-4. Gezien de stand werd ook ruimte geboden voor de reserve’s  Ruben Oldenburger en Matthijs Smit kwamen er in voor Remco Letens en Tjerk Kalverboer. Na de wissels werd er wat slordig gevoetbald door HS’88 waardoor de spits van Middelstum gemakkelijk door de verdediging liep en de 1-4 scoorde. Het was in de 69e minuut toen HS’88 toch op 1-5 kwam omdat Sven Rosevink uit een scrimmage kon scoren. Miquel Korte werd ook nog vervangen door Arno Oosterhof zodat alle reserve’s speelminuten konden maken. HS’88 was de spirit even kwijt waardoor Middelstum gevaarlijker werd en in de 72e minuut de 2 -5 kon scoren door zwak verdedigen van de laatste linie van HS’88. Het werd zelfs 3-5 in de 85e minuut toen de spits goed door ging en met een flitsend schot Lucas Wijma passeerde. HS’88 kon toch nog het verschil op 3 doelpunten houden doordat Sven Rosevink ook zijn hattrick kon scoren. Het was een mooie assist van Ruben Oldenburger waarop Sven goed voor zijn man kwam in zijn kans goed afrondde en daarmee de eindstand in de 89e minuut op 3-6 bracht wat tevens de eindstand was. Scheidsrechter Alexander Vegter floot een foutloze wedstrijd. Volgende week speelt HS’88 thuis tegen Westerlee. Iedereen is van harte welkom de wedstrijd begint om 14.30 uur en de entree is gratis.